5 moduri în care scoți dăunătorii din viața ta

Asigurarea ordinii și curățeniei într-o locuință nu depinde în totalitate de noi. Uneori pot apărea dăunători care compromit, dincolo de o anumită încăpere, chiar și exteriorul unei case, cum ar fi grădina sau alte anexe.

Fie că vorbim despre șobolani, gândaci de bucătărie, muște sau țânțari, toate aceste variabile se dovedesc a avea un impact negativ neașteptat asupra unei locuințe. De aceea, pentru a evita înmulțirea și amplificarea problemei, trebuie să iei din timp atitudine. Iată 5 moduri prin care poți scăpa de dăunătorii neplăcuți din viața ta!

  • Deratizarea

Atunci când problema este mult prea mare pentru a putea fi gestionată individual, nu-ți mai rămâne decât să apelezi, cu încredere, la o echipă profesională de deratizare. Deși e mult mai costisitor, reprezintă soluția ideală pentru problema cu care te confrunți.

Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că echipa de deratizare folosește substanțe foarte toxice, necesare pentru a ameliora invazia dăunătorilor. Uneori chiar este nevoie să părăsești locuința pentru o perioadă de timp, în cazul în care aceasta a fost deratizată în totalitate.

  • Soluții chimice

Dacă problema cu care te confrunți este de o mai mică amploare, atunci poți opta pentru utilizarea diferitelor soluții chimice. Fie că vorbim despre soluții anti-gândaci, capcane pentru șobolani sau benzi pentru muște, utilizarea acestora se dovedește a avea rezultatul dorit.

Soluțiile chimice, din fericire, sunt mult mai puțin toxice decât cele folosite în deratizare. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă unde le aplici și în ce cantitate. Deși au un timp de acțiune puțin mai îndelungat, fiind uneori nevoie să le aplici mai multe zile, cu siguranță își fac treaba.

  • Remedii naturale

Dacă nu-ți plac soluțiile sintetice, află că există și remedii naturale împotriva dăunătorilor. Deși efectul acestora nu este întotdeauna viabil, nescăpându-te în totalitate de dăunători, cel puțin pe termen scurt reprezintă o alternativă utilă, chiar practică.

Spre exemplu, gândacii de bucătărie, muștele și păianjenii nu suportă mirosul înțepător, cum ar fi cel de citrice, mentol și busuioc. Astfel, poți plasa în cameră, strategic, mici recipiente care să conțină astfel de compuși. Aplică ulei de mentol în locurile unde observi aceste insecte.

  • Aparate electrice

Pe piață există multe modele de aparate anti-insecte, iar popularitatea acestora a crescut foarte mult în ultimii ani. În principal, acest lucru se datorează, bineînțeles, faptului că sunt foarte utile când vine vorba de a elimina diferitele tipuri de dăunători.

Un aparat anti șoareci funcționează pe bază de ultrasunete și radiații electromagnetice. Deși nu sunt percepute de către urechea umană, insectele, șobolanii și șoarecii aud aceste sunete la o intensitate mult prea mare, ceea ce înseamnă un mediu neprielnic acestora.

  • Reorganizarea

Deși deseori se întâmplă ca dăunătorii să apară spontan, uneori un mediu neaerisit, dezorganizat stimulează apariția și înmulțirea acestora. Așadar, poate ar trebui să iei în considerare reorganizarea generală și aruncarea obiectelor și accesoriilor pe care nu le folosești.

De asemenea, nu lăsa fructele niciodată neacoperite, mai ales atunci când ai observat deja apariția gândacilor. Odată ce spațiul a devenit din nou organizat, mult mai aerisit, nu doar că dăunătorii vor găsi un mediu neprielnic, ci îți va fi mult mai ușor să observi prezența acestora.

Cu siguranță este destul de greu să scapi de diferitele tipuri de dăunători care, pe neașteptate, apar în locuința ta și în jurul acesteia. Totuși, este vital să acționezi de îndată ce observi faptul că aceștia au apărut, pentru a evita înmulțirea excesivă și, în cele din urmă, nevoia de a apela la servicii de deratizare.