Peste 40 de gorjeni au rămas fără ajutorul social, din cauză că au refuzat locurile de muncă oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Persoanele care beneficiază de sprijin financiar de la stat trebuie să prezinte un document din care să reiese că nu au refuzat locul de muncă oferit. „Persoanele care beneficiază de venitul minim garantat vin la sediul agenției pentru obținerea unei adeverințe pe care trebuie să o prezinte la Primărie și care atestă că nu au refuzat un loc de muncă, sau o măsură activă, cum ar fi de formare profesională sau o repartiție pe un loc de muncă vacant conform cu pregătirea profesională. Au fost înregistrate 43 de persoane care au refuzat aceste măsuri“, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, la o emisiune de la Gorj Tv.
Acordarea ajutorului social a fost tăiat pe o perioadă de un an
În legătură cu persoanele care au refuzat să se angajeze sau alte măsuri, AJOFM Gorj a înștiințat instituțiile abilitate, iar plata ajutorului social a fost stopat pe o perioadă de un an de zile.
„Am înștiințat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și primăriile și persoanele respective au fost scoase din plată. Pe noile modificări legislative, timp de un an de zile, dacă au refuzat un loc de muncă nu mai să solicite la primărie venitul minim garantat“.
Articolul Zeci de gorjeni au rămas fără ajutorul social pentru că au refuzat să se angajeze apare prima dată în Impact In Gorj.