Vlad Vanca, a inițiat o petiție on-line, deoarece a ajuns la concluzia că municipiul Târgu Jiu este orașul cu cea mai mare densitate de treceri de pietoni pe kilometru din România. Media în oraș este o trecere de pietoni din 140 în 140 de metri.
Zeci de locuitori ai municipiului Târgu Jiu au semnat deja petiție inițiată online pentru reducerea numărului de treceri de pietoni nesemaforizate din municipiu.
”Chiar dacă orașul Târgu-Jiu este mic, unde în general mai mult se stă și se așteaptă decât să se meargă, cu o infrastructură veche ce nu permite trotuare mai largi, sau străzi fără mașini parcate, el bate cu siguranță la nivel național alte orașe la densitatea trecerilor de pietoni/km. Au fost create zeci de treceri pe orice straduță, în apropierea oricărei intersecții, pentru ca lumea să se poată deplasa liberă și nestingherită, fără a se asigura, cu telefonul în mână, complet absenți la ce este în jurul lor, sau adoptând mersul melcului, în ideea ca ei, pietonii, să nu fie stresați! Da-i încolo pe șoferi…!! Ei nu văd că orașul este și așa mic?! Să mai meargă și pe jos, ca doar “mersul pe jos, face piciorul frumos”! Lăsând ironia și gluma la o parte, aceasta este o realitate total neplăcută în acest oraș! Poate că am exagerat zicând că sunt treceri de pietoni în medie din 140 în 140 de metri, dar cu siguranță sunt în medie din 141 în 141, sau…chiar mai puțin! Este o bătaie de joc la adresa tuturor locuitorilor orașului! Dacă Bucureștiul ar avea atâtea treceri/km, atunci ar fi cu siguranță un oraș blocat!” a fost mesajul lui Vlad Vanca.
La numărat de treceri de pietoni
Acesta a dorit să exemplifice ceea ce afirmă, dând următorul exemplu: din fața Liceului Tudor Vladimirescu către Shoping City Târgu-Jiu pe ruta gării: din sensul giratoriu de la trecerea de pietoni din fața Rectoratului, prima trecere de pietoni la 29 m, imediat dupa intersecția Republicii cu 22 Decembrie, a doua trecere, la nici 30 m de prima, în apropierea Comisariatului, a treia trecere, la 332 m, în apropierea sensului giratoriu de la CEO, a patra trecere, după 62 m, la ieșirea din sensul giratoriu, a cincea trecere, la 110 m de anterioara, în dreptul gării, a șasea trecere, la 38 m, înainte de autogară, a șaptea trecere, la 164 m, în fața casei Tineretului, a opta trecere, la 48 m, imediat după ieșirea din sensul giratoriu de la Liceul Spiru Haret, a noua trecere, la 112 m de anterioara, a zecea trecere, la 176 m, la intersecția Titulescu cu Mioriței și Olari, a unsprezecea trecere, la 43 m, imediat după ieșirea din giratoriul de la Lido, a doisprezecea trecere, la 336 m, înainte de giratoriul de la Liceul cu Profil Sportiv, a treisprezecea trecere,la 40 m, la ieșirea din giratoriu, a patrusprezecea trecere, la 194 m, înainte de giratoriul Victoria cu 9 Mai, a cincisprezecea trecere, la 45 m,…bineînțeles, imediat după ieșirea din sensul giratoriu, a saisprezecea trecere,…la nici 100 de metri de anterioara…
Bătaie de joc!!!!
Exact 2,4 km (a se vedea harta cu distanțe rutiere) cu 17 treceri de pietoni. Deci la o simpla socoteală….cam o trecere la 141 de metri în medie !!! Mai mult chiar, nici una din aceste treceri nu este semaforizată!
”Domnu` primar Romanescu, domnii consilieri municipali, domnii polițiști…., dumneavoastră chiar nu circulați deloc prin acest oraș?? ….Chiar nu vă pasă de oameni? Nu știți că la anul sunt alegeri atat locale cât și generale, iar omul votează ceea ce aștepta el să facă autoritățile, nu ceea ce au crezut acestea că trebuia făcut și chiar nu erau necesare ??? Dumneavoastră locuiți în acest oraș? Pentru dumneavoastră s-a inventat cumva teleportarea?
Semnăturile dumneavoastră pe această petiție sunt necesare pentru ca lista lor să fie depusă pe masa autorităților locale ce au competențe în acest sens (Poliția Municipiului Târgu-Jiu, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu), în ideea că se va întreprinde pâna la urmă ceva-ceva…!!” a conchis inițiatorul petiției.
Petiția poate fi accesătă pe site-ul https://www.petitieonline.com
Articolul Târgu Jiu, cea mai mare densitate de treceri de pietoni pe kilometru din România apare prima dată în Impact In Gorj.