„Sport4all”. Competiţie europeană la Târgu-Jiu


Municipiul Târgu-Jiu va găzdui, în toamnă, o competiţie sportivă europeană în care vor fi implicate peste 300 de persoane. „Sport4all” este unul dintre cele nouă proiecte aprobate la nivel naţional şi unicul din regiunea Oltenia, co-finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

Asociaţia Scout Society organizează în data de 23 mai, la Târgu-Jiu, conferinţa de lansare a proiectului „Sport4all”, care se desfăşoară în parteneriat cu alte patru organizaţii din Croaţia, Slovenia, Bulgaria şi Spania.
În cadrul conferinţei se vor discuta problematicele existente din domeniul sportului şi va fi încurajată practicarea mai multor activităţi sportive. De asemenea, va fi prezentat şi programul activităţilor care se vor desfăşura pe toată perioada derulării proiectului, atât în ţară, cât şi ţările partenere proiectului.
„Acest proiect, unul dintre cele nouă proiecte din ţară, unicul din regiunea Oltenia, a fost conceput cu scopul de a încuraja incluziunea în socială în comunităţile locale unde organizaţiile partenere îşi desfăşoară activitatea – prin organizarea a diferitor activităţi sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalităţii în sport între persoanele care provin din medii diferite, promovarea egalităţii de gen şi de şanse pentru toţi pe o perioadă de 12 luni în cele 5 ţări; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale şi a radicalizării în rândul a 1.000 de persoane din cele cinci comunităţi locale; promovarea sporturilor tradiţionale europene în România, Slovenia, Croaţia, Bulgaria şi Spania”, anunţă organizatorii evenimentului.
Următoarele evenimente din cadrul proiectului vor fi activităţile sportive planificate în comunităţile locale din Zrece, Sofia, Split şi Maracena, unde timp de trei zile vor fi organizate competiţii sportive care vor include trei sporturi diferite, dintre care unul tradiţional, specific fiecărei comunităţi. De asemenea, la Târgu-Jiu, în perioada 21-23 septembrie se va desfăşura o competiţie europeană unde vor fi implicate peste 300 de persoane. În cadrul acestei activităţi vor fi susţinute şi promovate competiţiile sportive europene într-un mediu multicultural. Participanţii vor putea să participe la un maraton, curse cu biciclete, dar şi să practice sportul tradiţional, oina.
I.I.Cititi tot articolul

Articolul precedentElevă a Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, pe podium
Articolul următorS-a scos la licitație finalizarea drumului de „centură“ a municipiului Târgu Jiu