Gorj Domino: Restricții pe pasarela din zona Artego, după ce o bucată din trotuar s-a prăbușit! Romanescu: Vom aloca suma necesară pentru intervenția imediată! Măsuri imediate din partea autorităților, după ce o bucată de 15 metri din trotuarul pasarelei de pe strada Ciocârlău s-a rupt, luni după-amiază. Pompierii au dărâmat partea din trotuar care stătea să cadă peste linia de înaltă tensiune a căii ferate și peste strada de sub pasarelă. Primarul Marcel Romanescu a declarat că a convocat Comisia pentru Situații de Urgențe și s-a stabilit ca viteza de circulație a autovehiculelor să fie restricționată la 15 km/oră, iar în următoarele trei zile să se facă o expertiză și să fie dată o soluție tehnică pentru reabilitarea imediată a pasarelei.
Prefectul
Rujan și-a rezervat postul de la UCB! Cristinel Rujan și-a rezervat postul de la conferențiar
universitar doctor la Facultatea de Științe ale Educației, Drept și
Administrație Publică a Universității Constantin Brâncuși, în anul universitar
2019-2020, urmare a numirii sale în funcția de prefect de Gorj. Practic, Rujan
nu va mai participa la cursuri dar va acumula puncte pentru promovarea în
următoarea treaptă didactică, cea de profesor universitar.
Solicitarea lui Rujan a fost aprobată în ședința de Senat
din 5 septembrie. Cristinel Rujan deține funcția de conferențiar universitar
din anul 2015, anterior fiind lector al UCB, în perioada 2003-2015.
Gorjeanul: Supraveghetori noi la CE Oltenia. Adunarea Generală a Acționarilor de la Complexul Energetic Oltenia se va întruni pe 30 octombrie pentru a alege noii supraveghetori ai companiei, prin metoda votului cumulativ. Mandatul actualului Consiliu de Supraveghere expiră la finalul lunii octombrie. Totodată, în ședința ordinară, acționarii vor stabili durata mandatului noilor supraveghetori, valoarea indemnizației fixe brute lunare și vor aproba forma contractului de mandat ce va fi încheiat cu aceștia.
Pandurul: Ședință crucială la FNME, înainte de proteste. Liderii sindicatelor din Federația Națională Mine Energie se întâlnesc, astăzi, la sediul din Debarcader, pentru a discuta solicitarea a doi lideri privind începerea unor proteste. Este vorba de liderii Sindicatului “Renașterea” de la Cariera Jilț Sud și Sindicatului Liber al Salariaților din Complexul Energetic Oltenia. “Este o ședință care va stabili, sper, calendarul de acțiuni, miting, proteste, pichetări”, a spus președintele Sindicatului “Renașterea”, Ion Popescu. “Dacă nu, cele două sindicate vor acționa pe cont propriu”, avertizează Popescu. Liderii sindicali au două mari supărări. Prima este aceea că deputații întârzie adoptarea unor modificări la Legea pensiilor, care ar permite pensionarea mai devreme a celor care lucrează în condiții deosebite de muncă. O a doua nemulțumire a sindicaliștilor este legată de faptul că schema de sprijin a CE Oltenia pentru achiziționarea certificatelor de carbon, anunțată pentru luna septembrie, nu a fost adoptată.
Impact în Gorj: Investiția OMV Petrom, de la Hurezani, inaugurată. Zi importantă luni, pentru comuna Hurezani. OMV Petrom a inaugurat cea mai mare investiție făcută la nivelul județului. La eveniment au participat autoritățile locale și județene. Investiția de aproximativ 200 de milioane de euro a fost inaugurată. Construcția demarată în urmă cu doi ani, s-a realizat în trei etape, ultima reprezentând o stație de tratare a gazelor la cele mai înalte standarde. „Hub-ul de gaze de la Hurezani deserveşte patru dintre cele mai importante zăcăminte de gaze naturale din portofoliul OMV Petrom, este situat în judeţul Gorj şi include cea mai mare staţie de tratare a gazelor din ţară. Această investiţie permite României să beneficieze de o sursă de gaze naturale de încredere, acum şi în viitor. Investiţia a inclus construcţia unei staţii de tratare a gazelor, la Hurezani, cu o capacitate maximă de 6 milioane metri cubi de gaze naturale zilnic, care asigură separarea gazului de condensat, printr-un proces de separare la temperatură scăzută. De asemenea, în cadrul investiţiei, a fost construită infrastructura de conducte cu o lungime de peste 12 kilometri care asigură conexiunea cu zonele de producţie şi cu sistemul naţional de transport pentru gaze şi condensat”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom