Revista presei locale


Impact în Gorj: Ultimul hop a fost trecut. A fost finalizată documentația pentru exproprierea ultimei case de pe varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. Secția de Drumuri Naționale Târgu-Jiu a comunicat că a fost finalizată documentația pentru exproprierea ultimei case de pe varianta ocolitoare a municipiului. Se lucrează în paralel și la execuția planurilor parcelare. Lucrările la șosea ar fi trebuit să fie gata în octombrie 2016. Între timp a fost reziliat contractul cu constructorul și organizată o nouă licitație pentru restul de lucrări. CNAIR a publicat pe platforma electronică destinată achiziţiilor publice (SICAP) anunţul pentru contractul destinat finalizării lucrărilor la Varianta de Ocolire a Municipiului Târgu Jiu, cu o lungime de aproximativ 20 de kilometri și o  valoare estimată de peste 200 de milioane de lei.

Gorj Domino: Suspiciuni de fraudă la nivel înalt! Odraslele unor afaceriști gorjeni, pe locurile de „rromi”, la Academia de Poliție. Copiii unor cunoscuți oameni de afaceri din Gorj au fost ”convertiți” peste noapte și au devenit de etnie rromă, pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliție ”A.I. Cuza”. Rețeaua care a gândit acest mecanism își are ”cuibul” în zona Pocruia-Tismana, de acolo de unde, printr-o pură coincidență, se trage și un comisar șef de poliție, în prezent pensionar, dar cu multe conexiuni active în Academia de Poliție, în contextul în care a ocupat funcția de șef serviciu Resurse Umane din instituția academică de elită a Poliției Române. Gheorghe Pora, fiul lui Ion Pora de la Pocruia – Tismana, a fost admis penultimul la Academia de Politie, pe locuri speciale pentru rromi, în sesiunea din această vară, fără a aparține acestei etnii. Diana Ionela Verboncu, tot din Pocruia, fiica omului de afaceri Nelu Buic, s-a înscris și ea tot pe locurile special destinate rromilor, numai că a picat la probele fizice (sportive).

Ca
să-și scape șeful urmărit penal, un viceprimar din Gorj a semnat, după doi ani
de la terminarea investiției, autorizația de reabilitare a primăriei, aflăm din
același cotidian. Viceprimarul liberal Dumitru Scutaru a semnat pe 20 august
2019 autorizația de construcție necesară realizării lucrărilor de investiții la
clădirea Primăriei Bâlteni, aflată în zona protejată, lucrări care au fost
realizate și recepționate însă în 2017. Autorizația cu nr.44/2019 încalcă art.4
din Legea 50, întrucât numai primarii emit astfel de acte, cu atât mai mult cu
cât în cauză există în lucru un dosar penal în care a început urmărirea penală
împotriva primarului Vasile Vlăduleanu.

Pandurul: Rujan, prefect cu acte în regulă. Guvernul a aprobat, marți, numirea profesorului universitar Ion Cristinel Rujan în funcţia de prefect de Gorj. Se întâmplă la o săptămână după ce fostul ocupant al postului, Ciprian Florescu, a fost promovat secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Rămâne de văzut cât va rezista Rujan pe funcţie, numirea sa producându-se într-o perioadă tensionată din punct de vedere politic. Guvernul Dăncilă este ameninţat cu o nouă moţiune de cenzură, după ce ALDE a părăsit guvernarea. În ultimii ani, Cristinel Rujan a ocupat funcţii importante în stat. A fost secretar general adjunct al Ministerului Educaţiei în 2005, numit de Călin Popescu Tăriceanu, şi inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului în mai 2008, numit de acelaşi Tăriceanu.

Gorjeanul: Anton a plecat în Turcia. Bădălău are interzis la Energie. Ministrul Energiei, Anton Anton, şi-a înaintat, luni seară, demisia către premierul Viorica Dăncilă, după ce ALDE a luat decizia de a ieşi de la guvernare. Potrivit unor surse politice, Anton a plecat imediat din țară, în concediu în Turcia. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că portofoliul Energiei va fi preluat de Niculae Bădălău, ministrul Economiei. Senatorul liberal Florin Cîţu a afirmat, însă, că Bădălău nu poate fi ministrul Energiei, o asemenea decizie urmând a avea efecte negative asupra companiilor Transelectrica şi Transgaz. Și asta pentru că Uniunea Europeană interzice cumularea coordonării companiilor de transport de energie cu cea a producătorilor de energie.



Cititi tot articolul