Gorj Domino: SCANDALOS! Un primar a cumpărat cort pentru situații de urgență, din bani publici, și îl folosește pentru chefuri, dezvăluie. Risipa banilor publici e sport național, iar constatările Curții de Conturi confirmă acest lucru în rapoartele pe care le întocmește în urma controalelor pe care le efectuează în instituții. Primarul liberal al comunei Arcani, Aristică Daniel Coiculescu, poate ocupa un loc pe podium într-un top al celor mai nefolositoare lucruri cumpărate din banii locuitorilor: un cort. De fapt, achiziția și-a dovedit, chiar zilele trecute, de Sfântul Ilie, utilitatea, atunci când a fost folosit, ca stabiliment de protocol și scuteală pentru o orgie bahico-culinară a primarului și a celor din anturajul său. Aristică Coiculescu a achiziționat, în urmă cu aproximativ o lună, un cort pentru ”situații de urgență”, pentru care a plătit, din bugetul public, circa 7.000 de lei.
Pandurul: Boza, despre accidentele de muncă: E vorba de riscul pe care fiecare și-l asumă. Accidentele de muncă de la Complexul Energetic Oltenia nu se produc din lipsă de echipamente! Este concluzia la care a ajuns managerul Sorin Boza după ce angajați cu vechime în domeniu și-au pierdut viața la locul de muncă sau au fost răniți grav. Boza a dat de înțeles că salariații au fost cei care s-au pus în pericol. Ultimul accident de muncă s-a produs, săptămâna trecută, la Cariera Roșiuța, unde doi mineri au căzut în gol după ce s-a prăbușit grinda pe care se aflau. La Ișalnița, a murit un angajat care a fost prins de o garnitură de tren, i-au fost tăiate ambele picioare, însă cu tot efortul medicilor nu a mai putut fi salvat.
Adunarea Creditorilor a acceptat primirea de noi membri în AGA. Acţionariatul Clubului Pandurii Târgu-Jiu s-ar putea mări în curând prin acceptarea de noi membrii asociaţi. Cele 10 firme care au depus cereri pentru a intra în acționariatul clubului de fotbal Pandurii au fost acceptate de Adunarea Creditorilor şi se aşteaptă acum răspunsul celorlalţi membri asociaţi. Potrivit unui document eliberat de club, administratorul special Marin Golea l-a anunțat pe lichidatorul judiciar că zece firme vor să intre în acționariatul echipei. Acestea sunt: Konkord Trans, Macofil, Turism Parc, Kristal Plus, Recosfort, Iosif Vacation Tour, Tehnoinstal, Gardena River, Rutiertrans Adrian și CTM Rânca.
Impact în Gorj: Tocanul de oaie de la Stâna Ștefanu, înregistrat ca produs tradiţional. Ministrul Daea vine pe Tansalpina pentru a înmâna atestatul. Tocanul de oaie preparat la Stâna Ștefanu de pe Transalpina a fost înregistrat ca produs tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Este primul produs tradițional din judeţul Gorj. Înmânarea oficială a atestatului va avea loc joi și va fi făcută chiar de către ministrul Agriculturii, Petre Daea. Mărioara Babu, proprietara stânei de pe Transalpina, a declarat că de doi ani face demersurile necesare pentru înregistrarea tocanul de oaie ca produs tradiţional românesc. Băcița Mărioara Babu, în vârstă 59 de ani, provine dintr-o familie de ciobani și a dus tradiția mai departe. Stâna pe care o conduce a început să fie tot mai căutată de turiști după modernizarea Transalpine, cel mai înalt drum din țară.
Gorjeanul: Primele rezultate la Titularizare – Singura candidată cu 10, fără post în învățământ. Un singur candidat din Gorj a reușit să obțină nota 10 la examenul de titularizare la disciplina Filosofie și Logică, Argumentare și Comunicare. Cu toate că a obținut nota maximă, Daniela Arjoca nu va ocupa un post de profesor titular, din cauză că nu sunt locuri disponibile pentru această disciplină. La polul opus, se află și candidați care se visează la catedră, deși au obținut note de 1 și 2. Cei 289 de candidați din județul Gorj, care au susținut, în 17 iulie, proba scrisă în cadrul examenului de Titularizare, au aflat, ieri, rezultatele.