Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Un nou act adițional la CCM, încheiat la nivelul CEO. Valoarea voucher-ului de vacanță, mai mare cu 600 de lei,. Un nou act adițional la Contractul Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia a fost încheiat, joi, în urma comisii mixte sindicate-administrație. Salariații vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 2080 de lei, cu aproape 600 de lei mai mult decât se stabilise inițial. În plus, cei care vor dori să fie incluși pe lista de disponibilizări vor pleca acasă cu patru salarii compensatorii. „ Plățile compensatorii care vor fi date colegilor care doresc să plece, pentru că suferă de boli grave sau îndeplinesc condițiile de pensionare. Este vorba de patru salarii medii brute pe unitate. Al treilea subiect asupra căruia ne-am înțeles a fost includerea în Contractul Colectiv de Muncă a poziției de ucenic, pentru că există o înțelegere între AJOFM și CEO prin care 28 de persoane vor fi încadrate ca ucenici“, a spus Dumitru Pârvulescu, președinte Federației Naționale Mine Energie.

În Spitalul Județean de Urgență se va intra doar cu botoșei în picioare și halat. Persoanele care vor intra în incinta unităților Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor fi obligate să poarte botoșei de unică folosință. Aceștia se vor aplica automat peste încălțăminte cu ajutorul unor aparate care au fost montate la toate intrările în cele trei clădiri ale Spitalului Județean. De asemenea, conducerea Spitalului Județean a anunțat că va fi obligatorie și utilizarea halatelor de unică folosință: „Au fost achizitionate si montate la fiecare intrare în cele trei spitale, distribuitoare (dispenser) botoșei de unică folosință și «dispensere» pentru «chemisept med» – dezinfectant igienic pentru mâini (antiseptic, activitate bactericidă cu spectru larg, testat dermatologic). Utilizarea acestora este obligatorie în incinta spitalului, inclusiv a halatelor de unica folosință“, a anunțat pe Facebook managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă.

Pandurul: Salariile din Gorj, sub media pe țară. În jur de 75 de mii de persoane din Gorj au încheiate contracte de muncă. Potrivit ultimei statistici, în ultima lună, circa 400 de gorjeni și-au găsit un job. În ceea ce privește numărul salariaților, Gorjul este pe locul 26 la nivel național. Salariul mediu net obținut de gorjeni este mai mic decât media la nivelul țării cu 13,3%, respectiv cu 389 lei. Cu mai bine de zece ani în urmă, salariile din minerit și energie duseseră Gorjul pe locul al doilea pe țară din punct de vedere al nivelului salarial, după București.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu are un purtător de  cuvânt nou din această săptămână. Actualul director de îngrijiri, Ion Borhină, va fi cel responsabil de comunicarea cu jurnaliștii. Până acum, juristul Călin Cornescu a fost purtătorul de cuvânt al unității medicale. El a fost numit pe post la sfârșitul lunii februarie. Borhină nu va avea o misiune ușoară, în condițiile în care spitalul are nevoie de modernizări pe linia de îngrijire, lucru scos în evidență chiar și de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care va reveni la Târgu-Jiu după Paște și va aduce raportul Corpului de Control.

Gorjeanul: Bannerele electorale, interzise de la noapte. Legea prevede obligația competitorilor electorali de a elimina bannerele şi materialele publicitare, pe care le-au utilizat până acum în activitatea de promovare, până la ora 24.00, altfel vor fi sancţionaţi. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe sâmbătă, la ora 7,00, şi se încheie pe 25 mai. În campanie, competitorii electorali îşi pot pune afişele numai în locurile special amenajate. Pe panourile electorale, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiş.





Cititi tot articolul