Impact în Gorj: Electricienii de la Spitalul Județean de Urgență care au fost exploatați, apărați de Avocatul Poporului. Cei 8 electricieni SJU, care nu au beneficiat de concediile de odihnă în ultimii trei ani și care nu au primit mai mulți bani pentru munca suplimentară și nici zile libere, sunt apărați de către Avocatul Poporului. Instituția s-a sesizat din oficiu cu privire la această situație care a fost semnalată în presă. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost sancționat, luna trecută, și de către ITM Gorj cu suma de 100.000 de lei.
Pandurul: E oficial! Șefii CEO vor fi trași la răspundere pentru zeci de milioane de euro. Ședința Adunării Generale Ordinare a acționarilor Complexului Energetic Oltenia, convocată la solicitarea ministrului Energiei, stabilită pentru data de 1 iulie, va avea încă un punct pe ordinea de zi, pe lângă alegerea altor supraveghetori. Noul punct constă în informarea acționarilor cu privire la rezultatele raportului corpului de control al ministrului Energiei. Urmează automat tragerea la răspundere a celor celor vinovați, adică directorii și supraveghetorii, care potrivit legii vor fi demiși. Raportul corpului de control este gata de circa nouă luni. Acesta a constatat prejudicii de zeci de milioane de euro, după ce a verificat activitatea companiei pe mai mulţi ani. Doar în ceea ce priveşte achiziţionarea de certificate de carbon în 2017, prejudiciul este de peste 40 de milioane de euro.
Proiectul privind condiții speciale pentru mineri, respins. Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a anunțat că proiectul de lege depus de el pentru încadrarea în condiții speciale de muncă la Complexul Energetic Oltenia a ajuns, marți, în comisia de raport de la Senat, la peste două luni de la înregistrare. “Majoritatea PSD-ALDE a votat împotrivă, astfel că proiectul va ajunge în plenul Senatului cu raport de respingere. PSD-ALDE va vota împotriva minerilor și energeticienilor și în plen, sunt sigur de acest lucru, însă camera decizională este Camera Deputaților” a anunțat Vîlceanu.
Gorj Domino: Scandalul dintre un medic ginecolog și șefa de la resurse umane a anulat(?!) un concurs la Spitalul Turceni! Managerul Hațeganu, transparență ZERO. Două persoane care au fost admise la concursul pentru un post de infirmier debutant la Compartimentul Obstretică-Ginecologie a Spitalului Turceni, așteaptă, de aproape trei luni de zile să fie chemate să susțină interviul, după ce în luna martie, un scandal între medicul ginecolog Amiri Shahram și șefa de la resurse umane, secretara comisiei de concurs, Cristiana Eremia, a făcut imposibilă susținerea probei. Managerul Dragoș Hațegan a anunțat că acel concurs a fost suspendat, dar va fi reluat la o dată ulterioară. Între timp, pe postul care fusese scos la concurs a fost detașată o altă infirmieră, iar conducerea spitalului va organiza un alt concurs, după ce a transformat postul din infirmier debutant în infirmier, fără ca cele două persoane care fuseseră admise, inițial, să fie anunțate ca și să-și caute alt loc de muncă. La capitolul transparență, Spitalul Turceni e zero, site-ul unității medicale oferă mai puține informații comparativ cu al unei firme de pompe funebre.
Gorjeanul: Propunerea de numire a lui Marius Nanu la șefia DIICOT Gorj, respinsă. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, în sedința de ieri, propunerea de numire a lui Marius Daniel Nanu, în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Gorj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, din motive deocamdată necunoscute. Surse susțin că Marius Daniel Nanu și-ar fi depus candidatura încă din luna octombrie a anului trecut, însă nu ar fi fost chemat să susțină interviul, constând în proiectul de management, după ce ar fi intervenit modificări la Legile Justiției. În perioada 2007-2009, Daniel Nanu a fost avocat, iar din 2009 și-a desfășurat activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, până în 2016 când a devenit procuror în cadrul Biroului Teritorial Gorj al DIICOT.