Gorjeanul: Fruntași la vot. Prezență de peste 100% într-o secție din Gorj. Cea mai mare prezență la vot la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, s-a înregistrat în comuna gorjeană Bălănești – 80,59%. Remarcată se face și o secție de vot din localitatea Runcu, unde prezența la urne a trecut de 100%. La polul opus, cea mai slabă prezență la vot a fost în comuna Stejari, de doar 35,88%. Prezență bună s-a înregistrat și în comunele Cîlnic și Peștișani, de peste 70%. Cea mai slabă prezență la vot, de sub 40%, s-a consemnat în localitățile Stejari (35,88%), Bumbești-Jiu (38,78%), Văgiulești (38,87%), Mătăsari (38,99%) și Jupânești (39,21%).
Primarul liberal de la Fărcăşeşti, Constantin Drăgoescu, este acuzat că ar fi îndemnat localnicii comunei să voteze cu ALDE. O susţin surse din interiorul ALDE Fărcăşeşti, care au anunţat că problema a fost sesizată chiar şi preşedintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Mai mult decât atât în comună circulă zvonuri cum că mai mulţi localnici au fost trimişi să voteze la Rovinari, pentru a creşte ALDE în voturi.
Gorj Domino: Situație complicată la Târgu-Jiu și Motru: Romanescu pierde în fața PSD și se situează sub scorul partidului. Potrivit rezultatelor finale ale votului de duminică 26 mai, în Gorj, social-democrații au obținut cele mai multe voturi, organizația plasându-se pe locul 8 în topul filialelor PSD. Liberalii au obținut a doua poziție în județ, cu un scor istoric pentru partid, însă au suferit două înfrângeri usturătoare, în cele două municipii, Târgu-Jiu și Motru. Locul al treilea este ocupat de ALDE care au obținut cel mai mare număr de voturi în trei orașe importante ale județului și un onorabil loc 2 între filialele partidului, la nivel de țară. În Gorj, PSD a obținut 31.96% (45.109 de voturi); PNL cu 23.06% (32.550 de voturi); ALDE 11,33%; Alianța 2020 USR PLUS 11.29%; PRO ROMANIA 10.02%; PMP 5.98%; PRO DEMO 1.07%; UDMR 0.67%; PSR 0.48%; PSDI 0.30%; PRU 0.88%; UNPR 0.90%; BUN 0.13%; Gregoriana Carmen Tudoran 0.65%; George Nicolae Simion 0.66%; Peter Costea 0.64%.
Pandurul: Finalizarea stadionului din Târgu-Jiu, amânată cu două luni. Stadionul Municipal este departe de a fi gata! S-a pierdut și numărul termenelor de finalizare date de autorități în ultimii ani, de când a început ridicarea noii arene sportive. Cel puțin două luni vor mai trece până când aceasta va fi gata. Autoritățile urmează să aloce bani pentru realizarea canalizării pluviale. Pentru această investiție, vor avea nevoie de peste 250 de mii de lei.
CE Oltenia anulează brevetul de invenție al firmei Trefo. Complexul Energetic Oltenia a prezentat acționarilor o situație a proceselor pe care le are cu persoane care solicită drept de autor pentru diferite invenții. Astfel, Trefo SRL, Aribășoiu Vasile, Vîlceanu Eugen și Vîlceanu Florin au dat compania în judecată, solicitând 2,4 milioane de lei pentru utilizarea invenției cu titlul “Roată port cupe”, în perioada 2010-2013, în carierele Roșia, Rovinari și Pinoasa. Într-un alt proces aflat tot pe rolul Tribunalului Gorj, aceleași părți solicită 2,5 milioane de lei pentru utilizarea invenției în carierele Berbești, Jilț Nord și Jilț Sud. Un alt treilea proces se referă la solicitarea sumei de 2,4 milioane de lei pentru utilizarea invenției în carierele Roșiuța și Peșteana. Compania explică faptul că a reușit să anuleze în instanță brevetul de invenție, soluție care a rămas definitivă la începutul acestui an.
Impact în Gorj: Sculptorul batjocorit la el acasă este apreciat în Capitală. A realizat statuia revoluționarului român Tudor Vladimirescu. Sculptorul Paul Popescu care a plecat din Târgu Jiu după ce a avut o serie de conflicte atât cu autoritățile, cât și cu unii colegi de breaslă, a realizat în Parcul ”Tudor Vladimirescu” din București statuia marelui revoluționar și patriot român, care s-a născut și a viețuit pe meleagurile Gorjului. Amintim că busturile lui Gheorghe și Arethiei Tătărescu, considerați părinții Gorjului modern, realizate de Paul Popescu au fost date jos de pe soclurile lor aflate în Parcul Gheorghe Tătărescu din Târgu-Jiu, pentru că o comisie de pe lângă Ministerul Culturii a considerat nu au valoare artistică, Arethia având sânii prea generoși.