Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: INCREDIBIL! Italienii de la Collini și bulgarii de la ESE, au blocat complet lucrările la Centura Târgu-Jiului. 50 de milioane de euro, puse în joc de CNAIR pentru finalizarea șoselei. Interesele uriașe pentru zecile de milioane de euro prevăzute pentru finalizarea variantei de ocolire a Târgu-Jiului au blocat lucrările înainte ca acestea să înceapă! Deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat procedura pentru finalizarea lucrărilor, estimate la 43,5 milioane de euro, mai mult cu aproape zece milioane de euro față de suma licitată inițial de italienii de la Collini Lavori Spa, o altă procedură, pentru atribuirea contractului în vederea consolidării terenului de fundare aferent sectorului Estic al variantei de ocolire a Târgu-Jiului, în lipsa căreia lucrările nu ar putea începe, este blocată, din aprilie anul trecut. Cele 5 milioane de euro puse în joc i-au determinat pe bulgarii de la SC Engineering Solutions Eood Ltd și pe italienii de la Collini, cărora CNAIR le-a reziliat contractual, să conteste procedura, iar de mai bine de un an a fost formulate plângere și cerere de suspendare a procedurii împotriva deciziilor Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Pandurul: Ce spune CE Oltenia despre închiderea Carierei Peșteana. Șefii Complexului Energetic Oltenia au vorbit despre închiderea Carierei Peșteana la finalul săptămânii trecute, la conferința anuală a Sindicatului EMC Roșia, după cum susțin surse sindicale care nu au dorit să fie citate. Administrația companiei a dezmințit, însă, categoric. “Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind închiderea exploatării miniere din cadrul perimetrului Carierei Peșteana, în anul 2020, vă comunicăm că aceste dezinformări nu au nici un temei real. Informația nu este în concordanță cu planul de exploatare al CE Oltenia. Închiderea carierelor miniere se face în mod natural, în momentul în care se termină rezerva de cărbune din perimetrul de exploatare”, a transmis compania energetică.

Gorjeanul: Case crăpate, despăgubiri uriaşe. „Prostia mare e că tot investesc în ele”. Cel puţin 200 de localnici din comuna Cătunele au câştigat în instanţă sute de mii de lei după ce le-au fost afectate casele în urma activității miniere închise cu ani buni în urmă. „Prostia mare este că iau banii şi tot investesc în ele” spune primarul Florinel Țuilă. Chiar în această lună, un localnic a câştigat definitiv procesul cu CE Oltenia, urmând a primi despăgubiri de circa 600 de mii de lei. Deşi expertizele arată negru pe alb că locuinţele nu mai pot fi reparate şi consolidate, oamenii iau banii de la compania minieră şi investesc tot în aceste imobile.

Omul și locul, la concursurile de șefi de secție ai SJU Gorj! Comisii interne, alese pe sprânceană, în timp ce proiectele de management sunt ascunse publicului, relatează același cotidian. Simulacru, acesta este cuvântul care se află pe buzele a nenumărați medici din SJU Târgu-Jiu, care au sesizat public faptul că posturile de șefi de secție, scoase la concurs, au câștigătorii deja cunoscuți. În spital se vorbește de comisii interne aranjate, de lipsă de transparență și de o motivație absurdă, până la urmă, a organizării acestei competiții între doctori. Nemulțumiții au anunțat că la vizita ministrului Sănătății în Gorj, deja amânată de două ori, vor pune problema noilor contracte de management. Consilierul județean Victor Banța cere anularea concursurilor pe motiv că sunt ,,ilegale” și chiar ,,imorale”.

Impact în Gorj: Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești a primit mai mulți bani pentru achiziționarea de medicamente, informează Impact în Gorj. Unitatea  a primit fonduri suplimentare de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj pentru a achiziționa medicamentele stringente, care-i lipseau din farmacie. Suma pe care a primit-o spitalul, la sfârșitul săptămânii trecute, este  de peste 600.000 de lei. Totul după ce presa a relatat că spitalul din Târgu-Cărbunești nu avea medicamente banale, cum ar fi glucoza sau serul,  rudele pacienților fiind trimise la farmacie pentru a le cumpăra. Casa de Asigurări de Sănătate desfășoară, acum, un control în cadrul spitalului.





Cititi tot articolul