Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: Pintea vine în Gorj. Medic: O să fie sacrificat un director, desființate secții. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ajunge, zilele acestea, la Târgu-Jiu, pentru a doua oară în acest an. De data asta, o vizită anunțată, pentru care conducerea spitalului s-a pregătit, dând cu var și plantând panseluțe. Medicii sunt îngrijorați, însă, deoarece se așteaptă la desființarea unei secții de chirurgie și la alte măsuri, dar spun că Pintea se bazează pe cifre false. Chirurgul Claudiu Soare a scris pe pagina de facebook că nu se așteaptă la vești bune de la ministru. “O să se arate susținerea necondiționată față de ilustrul manager Capotă, cel care a târât spitalul în acest scandal public prin fotografierea și publicarea acelei foi de observație (toată lumea medicală știe asta). O să fie sacrificat directorul medical pentru că nu a fost în stare să facă treburile murdare ale managerului. Și, ce este cel mai trist, se va renunța la o secție de chirurgie pe motiv că nu sunt indicatori corespunzători”, a scris Soare.

Zi importantă pentru Ponta și Ciurel. Un nou termen în dosarul “Rovinari – Turceni”, în care Ponta, Șova și foști directori ai complexurilor energetice au fost achitaţi în primă instanţă, are loc, astăzi, 13 mai, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. DNA a solicitat reaudierea a 39 de martori, care au mai dat declaraţii atât în faza de urmărire penală, cât şi la judecarea dosarului în primă instanţă. Ponta nu a fost prezent la proces în martie, însă a transmis prin avocatul său că doreşte să fie audiat de completul format din cinci judecători. Ceilalţi inculpaţi au spus că nu mai vor să dea declaraţii. În dosar sunt inculpați fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Șova, foștii directori Laurențiu Ciurel, Octavian Graure și Dumitru Cristea, doar cel din urmă fiind condamnat în primă instanță. Procurorii DNA au verificat contracte de asistență juridică de milioane de euro încheiate de complexurile Turceni și Rovinari cu Casa de avocatură “Șova și asociații”, la care Ponta era senior partner.

Gorj Domino: Directori din minerit și doi lideri sindicali, la o întâlnire electorală a PSD. Din Gorj Domino aflăm că liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca și cel de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădița, dar și mai mulți directori din minerit, au participat, joia trecută, la o întâlnire a organizațiilor PSD din zona Motru, evenimentul fiind legat de campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Roșca a precizat în fața audienței că nu este membru PSD și că, deși a susținut și alte partide, a fost ajutat de parlamentarii social-democrați din Gorj. În sală au fost prezenți deputatul Mihai Weber, senatori Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza. În cadrul întâlnirii, edilul de Cătunele, Florinel Țuilă a precizat că nu vrea o candidatură la Primăria Motru și că va rămâne membru PSD.

Gorjeanul: Când revine Dian Popescu în politică. Fostul senator nu renunţă la politică. A decis să rămână, deocamdată, independent, deşi, după demisia din ALDE Gorj, s-a speculat intrarea acestuia în Pro România lui Ponta. Popescu a anunţat că va fi implicat „cu siguranţă” în campania electorală din 2020, dar între timp stă pe margine şi face „analiza întregului spectru politic”.„Nu mă mai interesează acest partid (n.r. – ALDE Gorj) atâta timp cât la conducerea lui sunt cei de acum. Acest partid este partid de lider, iar odată ce Călin Popescu Tăriceanu se va retrage, acesta se va desfiinţa aşa cum s-a întâmplat cu Partidul România Mare sau ca PP-DD-ul lui Dan Diaconescu”, a spus Dian Popescu, la un post local de televiziune. Întrebat dacă va reveni pe scena politică, fostul lider PNL și ALDE a confirmat că se va implica în alegerile de anul viitor.

Sondaje la ieşirea de la urne. Biroul Electoral Central a acreditat CURS şi AVANGARDE pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile europarlamentare din 26 mai, la nivel naţional, citim din același cotidian. Operatorii de sondaj au acces în baza unei acreditări în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea acces în secţiile de votare. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, se arată în decizia Biroului Electoral Central.





Cititi tot articolul