Ingrediente
Pentru aluat: un pachet unt sau margarină, trei-patru linguri zahăr, un ou, o ceşcuţă mică de lapte, un praf de sare, făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare.
Pentru umplutură: aproximativ un kilogram şi jumătate de fructe, o ceaşcă de zahăr, două-trei linguri amidon sau făină.
Mod de preparare
Pentru aluat se amestecă toate fără praful de copt sau alt agent de creştere şi se pune la frigider. Fructelor li se scot sâmburii, se taie dacă sunt mai mari (caisele în jumătăţi sau sferturi) şi se amestecă cu zahărul şi amidonul/făina. Se scoate aluatul de la frigider şi din 2/3 se întinde o foaie care se pune într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginea laterală. Se pun fructele, iar din restul de aluat se aşează fâşii deasupra. Se pune la cuptorul preîncălzit şi se coace aproximativ jumătate de oră, până se rumenesc fâşiile.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru