Prima afacere din proiectul „Antreprenoriat urban inovativ” a fost inaugurată vineri, la Târgu-Jiu!


Vineri, 2 august, s-a inaugurat magazinul de produse de uz gospodăresc, casă și grădină, accesorii și piese de schimb al firmei ,,Zona Motoarelor SAB” SRL – prima afacere implementată prin schema de ajutor de minimis ,,România Start-Up Plus”, la Târgu-Jiu, în cadrul proiectului ,,Antreprenoriat urban inovativ”- ID106014.

Întreprinderea aparține antreprenorului Bogdan Cristian din municipiul Târgu-Jiu și a fost înființată în urma câștigării concursului de afaceri organizat de Centrul de Calcul SA, administrator al schemei de antreprenoriat, proiectul câștigător fiind co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.7. ,,Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.
,,Societatea este deschisă din luna martie a acestui an și vineri am avut deschiderea oficială pentru magazin, precum și pentru atelierul de reparații. Profilul magazinului este de comerț cu produse de motosape, uz gospodăresc, grădinărit, și reparațiile acestora, atât în garanție, cât și post-garanție, bineînțeles. De vineri am făcut și cea de-a doua angajare care este făcută în proiect pentru funcția de mecanic, adică cel care se va ocupa de reparațiile produselor aflate în perioada de garanție, cât și a celor post-garanție.
A durat ceva timp accesarea fondurilor europene, deoarece a trebuit să fiu la fiecare ședință. Eu am fost repartizat la Tismana și a trebuit să merg, zilnic, acolo la cursuri, cursuri ce țineau patru-cinci ore. A necesitat și timp, a necesitat și informare că de aceea ne-am dus acolo pentru a învăța de la traineri; a fost și frumos că s-au făcut și workshop-uri, cu metode de învățare interactive. Valoarea proiectului este de 178.000 de lei.
Am primit cea mai mare parte din suma proiectului, urmând ca toate piesele de schimb și consumabilele pe care le-am achiziționat prin proiecte, în valoare de 41.000 de lei, să reușim să le comercializăm, iar apoi vom face cealaltă notificare pentru a solicita restul sumelor de bani”, a declarat Bogdan Cristian, administratorul societății.

Urmează lansări de noi afaceri
Inaugurarea s-a făcut în prezența administratorului schemei de ajutor minimis, domnul Bebe Ionică, director al SC Centrul de Calcul SA, a experților echipei de implementare, oameni de afaceri și parteneri.
,,Mă bucur să mă aflu la inaugurarea afacerii întreprinderii Zona Motoarelor SAB, întreprindere înființată cu fonduri nerambursabile 100%, în cadrul proiectului ,,Antreprenoriat urban inovativ” Cod SMIS 106014, proiect derulat de Centrul de Calcul SA (partener 2), împreună cu Asociația Euro 26 București (beneficiar) și Asociația LUP București (partener 1).
Iată de ce, aș dori să adresez felicitări domnului Bogdan Cristian, care a reușit să implementeze planul său de afaceri în numai cinci săptămâni de la primirea subvenției de 28.000 de euro, reprezentând 75% din subvenția de 40.000 de euro acordată întreprinderii sale, beneficiară de ajutor de minimis.
Îl asigurăm pe dânsul, ca și pe cei 18 antreprenori beneficiari de finanțare nerambursabilă prin proiectul pe care îl derulăm, că le vom acorda și în continuare, până la finalizarea proiectului, asistență și monitorizare permanentă pentru realizarea indicatorilor proiectului, indicatorul principal fiind crearea a două noi locuri de muncă și menținerea acestora pe toată durata implementării proiectului.
În perioada următoare ne vom intensifica eforturile de sprijinire a celorlalți antreprenori pentru demararea afacerilor subvenționate astfel: 14 întreprinderi în județul Gorj, 4 în județul Mehedinți, 3 în județul Vâlcea și una în județul Olt. Trebuie să remarc devotamentul și consecvența întregului Grup-Țintă, alcătuit din 112 persoane, care și-au menținut interesul și determinarea în toate activitățile desfășurate pe parcursul celor 19 luni care au trecut de la demararea acestui proiect, start ce a avut loc în luna ianuarie 2018.
Printre activitățile principale pe care le-am desfășurat se numără: organizarea și derularea cursurilor de formare antreprenorială cu 4 grupe de câte 28 de persoane (membri ai Grupului Țintă), 3 grupe la Târgu-Jiu și o grupă la Drobeta Turnu Severin, derularea concursului de planuri de afaceri, organizarea desfășurării stagiilor de practică pentru câștigătorii concursului, acordarea de consultanță de specialitate până în aprilie 2019, când au fost semnate contractele de subvenție”, a declarat Bebe-Viorel Ionică, administrator al schemei de antreprenoriat și director al SC Centrul de Calcul SA.
Izabella Molnar



Cititi tot articolul