„Niciodată nu s-au dat acei bani la Pandurii”


Situaţia clubului Pandurii Târgu Jiu nu este încă rezolvată, chiar dacă a câştigat procesul cu membrii asociaţi şi în cea de-a doua instanţă, la Curtea de Apel Craiova. Mai mult, pe zi ce trece tot mai mulţi oameni implicaţi în conducerea clubului recunosc că sumele din actele clubului nu au ajuns niciodată la echipă, fiind trecute doar pe hârtie.

Fostul primar al Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a recunoscut public, recent, că sumele care erau trecute în actele pe care Pandurii Târgu Jiu le prezenta la Federaţia Română de Fotbal, în vederea obţinerii licenţei, nu au ajuns niciodată la clubul de fotbal.

Senatorul Florin Cârciumaru a precizat că, în perioada în care făcea parte din AGA de la Pandurii, a semnat pentru anumite sume de bani care nu au ajuns la club pentru că Primăria plătea utilităţile la stadion în contul acelor sume pe care ar fi trebuit să le încaseze clubul. „Am discutat recent şi cu domnul Viorel David de la Artego despre ultima noastră întâlnire, la care era şi domnul Marin Condescu de faţă, şi am semnat pentru anumite sume pentru a se demonstra la licenţierea clubului că echipa este susţinută financiar şi că dispune de banii necesari. Şi au insistat toţi cei care erau de faţă să mai pună 10 miliarde (n.r. lei vechi) lângă banii deja alocaţi. Cam aşa se discuta, iar banii respectivi niciodată nu au fost daţi de acţionari. Primăria s-a trecut atunci cu 10 miliarde acolo, dar niciodată nu a dat această sumă. Pentru că se ştia clar că Primăria Târgu Jiu contribuia cu baza sportivă care era administrată de primărie. Niciodată nu s-au dat acei bani la Pandurii”, a explicat senatorul Câcriumaru la televiziunea Tele 3, referindu-se cel mai probabil la perioada dinainte de 2014, pentru că Marin Condescu nu a mai condus Pandurii de la finalul anului 2013.

Ultima licenţiere a clubului  la care acesta putea fi prezent a fost cea din anul 2013, acela fiind anul în care Pandurii nici nu a mai avut nevoie de bani de la membrii asociaţi pentru că echipa a avut încasări mari din transferuri de jucători precum Chiricheş, Vlad, Eric sau Pintilii, dar şi din Europa League, şi s-a autofinanţat, membrii asociaţi nefiind obligaţi de nimeni să plătească sumele din perioada  respectivă. Dar nu este târziu nici acum ca Pandurii să revendice sumele respective, mai ales că se recunoaşte public faptul că nu au fost nici acelea achitate.

În instanţă, Pandurii a solicitat numai plata sumelor cu care membrii asociaţi s-au angajat că susţin clubul Pandurii după 2013, respectiv 2014 – 2017, după ce Marin Condescu nu a mai condus Pandurii, din acest punct de vedere senatorul Cârciumaru fiind în eroare în ceea ce priveşte perioada la care se referă instanţa care a decis ca asociaţii să plătească către Pandurii respectivele sume de bani. Sumele din perioada respectivă  sunt  cele  care au dus clubul  Pandurii în insolvenţă şi, dacă erau achitate, nu se mai  ajungea la  situaţia actuală.

Fostul edil a mai spus că nu are nimic să îşi reproşeze în ceea ce priveşte situaţia disperată a echipei de  fotbal Pandurii Târgu Jiu: „Nu am nimic să îmi reproşez, nu am nici o problemă din acest punct de vedere. Nu este nimic adevărat şi păcat că domnul Marin Condescu a ajuns la acest mod de rezolvare a problemelor pentru că nu este nimeni vinovat pentru aceşti bani”.

Fiind vorba de perioada de după 2014, nici aspectul prezentat de Florin Cârciumaru, referitor la plata utilităţilor de la stadion de către Primărie, nu mai este valabil, pentru că din primăvara anului 2014, Pandurii Târgu Jiu nu a mai jucat pe stadion, ci la Severin, iar echipa s-a mutat la Centrul de Copii şi Juniori, iar acolo nu s-au mai plătit utilităţi de către primărie.

Dacă Primăria Târgu Jiu s-a  angajat,  după 2014,  că  va plăti către clubul  Pandurii o anumită cotizaţie, nu mai poate invoca faptul că a plătit utilităţile de la stadion pentru că acesta nu mai exista.



Cititi tot articolul