Micii și brânza produse în Gorj, pe lista produselor atestate de Ministerul Agriculturii ca bucate tradiționale



Tot mai mulți producători gorjeni intenționează
să-și ateste produsele pe care le produc. După ce Tocanul
de oaie a fost declarat produs tradițional, acum, și mititei sau brânza de
Novaci ar putea intra în rândul produselor atestate ca fiind tradiționale.

La Direcția Pentru Agricultura și
Dezvoltare Rurală Gorj au ajuns mai multe solicitări, din partea unor societăți
ce produc diverse alimente care ulterior sunt comercializate. Pentru că
folosesc materii prime locale și rețete tradiționale, cei în cauză doresc să-și
ateste minunățiile culinare. „În urma evenimentului care a vizat atestarea
produsului tradițional „Tocan de Oaie” deja am primit multe intenții și din
partea altor agenți economici, persoane juridice care ar dori să ateste și ei
un produs tradițional pe care îl produc ca urmare a îndeplinirii condițiilor
prevăzute și reglementate de actele în vigoare”, a declarat Petra Ochișor,
director DADR Gorj.

Articolul Micii și brânza produse în Gorj, pe lista produselor atestate de Ministerul Agriculturii ca bucate tradiționale apare prima dată în Impact In Gorj.





Cititi tot articolul