LIVIU DRAGNEA, 3 ANI ȘI JUMĂTATE ÎN PUȘCĂRIE


Liderul PSD Liviu Dragnea își va petrece următorii ani în pușcărie. Politicianul a fost condamnat pentru angajări fictive, la o instituție a statului, faptă pentru care trebuie să ispășească 3 ani și șase luni de închisoare.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive. Liderul partidului de guvernare este acuzat că a obligat foștii șefi de la Protecția Copilului din Teleorman, să-i angajeze anumite „pile”. Angajații prestau, de fapt, la sediul PSD, care nu doar că nu au muncit efectiv la instituția publică ce i-a plătit, dar lucrau la PSD. Sentința a fost dată de un complet al Inaltei Curți de Casație și Justiție, care a menținut pronunțarea din prima instanță. Alte șase persoane judecate în dosarul angajărilor fictive au primit condamnări între trei luni și trei ani de închisoare cu suspendare, iar două, printre care și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, au fost achitate. Fosta consoartă a liderului PSD a achitat prejudiciul ce-i era imputat, în faza de fond a procesului. Liviu Dragnea și ceilalți șașe condamnați sunt obligați să achite, în solidar 60.000 de lei.

Sentința vine la doar câteva ore după ce PSD-ul condus de acesta a pierdut alegerile europarlamentare, partidul înregistrând un dublu eșec, deoarece, în același timp, s-a validat și referendumul pentru legile justiției.

Articolul LIVIU DRAGNEA, 3 ANI ȘI JUMĂTATE ÎN PUȘCĂRIE apare prima dată în Tele 3.Cititi tot articolul