ÎNCEPE FESTIVALUL „MARIA APOSTOL”


Ediția a XI-a a Festivalului-concurs de muzicå popularå olteneascå “MARIA APOSTOL” își va deschise porțile săptămâna viitoare în localitatea Runcu. Participanții sunt așteptați să se înscrie în concurs, cereri fiind primite până pe data de 9 mai la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Festivalul-concurs de muzicå popularå olteneascå “MARIA APOSTOL”,organizat la Runcu, într-o zonå cu bogate tradiții etnofolclorice, își propune så contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzicå popularå, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului popular oltenesc.

Nu sunt admiși în concurs soliști vocali, angajați ai unor orchestre profesioniste. Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de orchestra Ansamblului “Maria Låtårețu”, al Școlii Populare de Artå. În cadrul concursului se vor acorda și premii valoarea variind între 200 și  800 lei.

Articolul ÎNCEPE FESTIVALUL „MARIA APOSTOL” apare prima dată în Tele 3.Cititi tot articolul