Dosarul penal, deschis de italianul Lorenzo Fagnoni, în care o acuza de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și abuz de încredere pe tânăra Ramona Ștefănescu, din Roman, aflată momentan în Japonia, clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, va reveni la anchetatori. Asta a decis, pe 12 iulie 2019, o instanță a Judecătoriei Roman, judecătorul de cameră preliminară dându-i dreptate italianului în vârstă de 68 de ani, care o acuză pe Ramona că l-a escrocat de 100.000 de euro, promițându-i o căsătorie, deși aceasta era, la acel moment, deja căsătorită. Italianul, stabilit în Moldova, a prins curaj în a dovedi înșelăciunea la care l-a supus românca, după ce a văzut povestea mult mai gravă, din Gorj, a Simonei Mărgăian și a italianului Francesco.
,,Am două obiective! Unul este cel de a recupera cei 100.000 de euro de la Ramona și de la mama ei, Adela Ștefănescu, și al doilea să mă asigur că cele două vor ajunge la închisoare. Oricare va fi costul acestei lupte în instanță, eu nu mă dau bătut. Eu nu corup pe nimeni, ci mă lupt doar să îmi fac dreptate cu mijloacele pe care legea mi le permite”, a declarat Lorenzo Fagnoni, pentru Gorjeanul, imediat după ce s-a pronunțat sentința în dosarul său.
De fapt, Lorenzo Fagnoni a atacat la Judecătoria Roman ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ nr. 643/P/2016 din data de 19 decembrie 2018, menţinută prin ordonanţa prim-procurorului nr. 11/II-2/2019 din data de 05 februarie 2019. Practic, prin dovezile depuse la dosarul cauzei, Lorenzo Fagnoni a demonstrat că anchetatorii nu au făcut cele necesare în acest dosar penal, procurorii urmând să acorde acum mai multă atenție acuzațiilor italianului. Subliniem că spre deosebire de ancheta demarată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosarul Francesco vs. Simona, procurorii de la Piatra Neamț nu au pus sechestru pe averea celor două Ștefănescu.
Mai mult, nu au luat deloc în considerare că Ramona Ștefănescu este în Japonia, la un al treilea mariaj, dar nici faptul că aceasta era căsătorită în perioada în care îi pretindea italianului periodic sume de bani pentru casa în care ar fi urmat să locuiască împreună, după așa-zisa căsătorie.
Are încredere în justiție!
În prezent, de câteva zile doar, Lorenzo Fagnoni se află în Africa, plecat în una dintre misiunile sale umanitare, dar va reveni în câteva luni pentru a continua lupta în instanță pentru dovedirea înșelăciunii și a abuzului de încredere la care a fost supus, motiv pentru care a pierdut 100.000 de euro. Reamintim că, italianul Lorenzo Fagnoni, în vârstă de 68 de ani, s-a îndrăgostit de tânăra româncă în anul 2007, după ce a cunoscut-o într-un restaurant din Roman.
„Am cunoscut-o pe Ramona, în februarie 2007, la Restaurantul Lebăda din orașul Roman, unde am servit masa, alături de niște prieteni. Am aflat atunci că, la acel moment, ea nu avea loc de muncă, deoarece numai ce revenise din Japonia, unde mi-a spus că ar fi lucrat într-un restaurant. Pe parcurs am aflat că, de fapt, ea lucrase într-un club de noapte”, a declarat italianul înșelat de româncă, precizând că ulterior el și tânăra au început o relație, care nu s-a consumat și fizic, deși ea este cu aproape 30 de ani mai tânără decât el.
Italianul a părăsit România la scurt timp după ce a cunoscut-o pe românca din Roman, acesta lucrând la un ONG care se ocupă de copiii din Africa. Bărbatul a explicat că tânăra româncă i-a promis că se vor căsători atunci când el se va întoarce din Africa. Însă, aceasta i-a spus că are nevoie de bani pentru a-şi construi o casă.Astfel, între anii 2007 şi 2016, italianul i-a dat tinerei românce, în timp, aproximativ 100.000 de euro. Întorcându-se în România în anul 2016, italianul a avut parte de o mare surpriză – tânăra româncă a pus capăt relației lor. Lorenzo și-a dat seama atunci că a fost înşelat cu 100.000 de euro.
El le-a dat în judecată pe tânăra româncă și pe mama ei și a depus o plângere penală împotriva fostei lui partenere, sub acuzaţia de înşelăciune. Până în prezent, procurorii au dat-o cotită în acest caz, decizând de mai multe ori clasarea cauzei, asta deși judecătorii au hotărât, de fiecare dată, revenirea cauzei la procurori.
ANAMARIA STOICA