Consiliul Județean Gorj organizează o selecție pentru completarea Consiliului de Administrație al SC Parc Industrial Gorj din Bumbești-Jiu. Sunt două posturi vacante de administratori, procedura fiind organizată în baza legii privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Firma aflată în subordinea Consiliului Județean are șase angajați și își propune și în acest an un profit de o mie de lei.
Consiliul de Administrație al parcului de la Sadu este alcătuit din trei membri, două posturi fiind ocupate de interimari. „Au fost expirate mandatele, funcționează acum în interimat și sper să vină la această selecție cât mai mulți doritori”, ne-a declarat Marian Pungan, directorul Parcului Industrial Bumbești-Jiu.
Ca atare, în vederea completării componenței statutare a CA-ului, vor fi depuse candidaturi pentru cele două funcții de administratori neexecutivi și independenți, pentru care sunt necesare studii superioare în domeniul economic sau juridic și experiență în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani. De asemenea, candidații trebuie să aibă experiență în îmbunătățirea performanței societăților sau regiilor autonome pe care le-au administrat sau condus și să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive imputabile, în ultimii 7 ani.
Dosarele de candidatură se depun până la data de 15 iulie, ora 16.30, la Registratura Consiliului Județean Gorj. Selecția finală a candidaților aflați în lista scurtă se face pe bază de interviu. Președintele comisiei de selecție este Ionel Dobre, managerul public al Consiliului Județean Gorj.
Chirie modică și scutiri de impozite
Parc Industrial Gorj SA este o societate comercială cu capital integral al județului Gorj, care se finanțează în totalitate din venituri proprii, respectiv din încasarea chiriei de la agenții economici care își desfășoară aici activitatea. În prezent, în Parcul Industrial Sadu sunt opt firme care oferă peste 600 de locuri de muncă. Aici activează și fabrica de componente auto Leoni. „Sunt opt agenți economici, iar pe lângă cele 540 de locuri de muncă oferite de Leoni, ceilalți au în medie cam zece angajați și își desfășoară activitatea în domenii precum confecții textile, confecții metalice și în industria prelucrării lemnului”, susține directorul Pungan.
Agenții economici care vor să dezvolte o afacere în zonă beneficiază de o serie de facilități, fiind scutiți de impozitul pe clădiri și terenuri. Chiria este una modică. „Chiria este de 60 de eurocenți pe metrul pătrat. Suprafață de închiriat nu mai prea avem, doar o hală care este deasupra birourilor administrative”, a mai precizat directorul Parcului Industrial Sadu.
Conducerea Parcului Industrial Sadu speră să rezolve în acest an problema alimentării cu energie electrică. „Cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, s-a demarat procedura de instalare a unui post de transformare propriu al parcului, pentru a nu mai depinde de alimentarea cu energie electrică de la Uzina Mecanică Sadu, care nu mai este interesată de exploatarea stației actuale. Toți agenții economici vor fi branșați, alimentați, la postul de transformare al parcului. S-a făcut un studiu de soluții, sunt trei variante de branșare, și sper să se concretizeze cât mai rapid această investiție”, a mai punctat Pungan.
Profit de… 1.000 de lei!
Singurul parc industrial din județul Gorj își propune și pentru acest an un profit de doar o mie de lei.
Societatea numără șase angajați, trei fiind cu contracte part-time.
I.IRINOIU