Amenzi pentru restaurante din Târgu-Jiu și Baia de Fier


Patronii a două restaurante, unul din Baia de Fier și altul din Târgu-Jiu, au fost amendați de inspectorii de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, în urma unor controale. Au fost mai multe nereguli depistate de reprezentanții DSVSA, sancțiuni fiind aplicate și unor transportatori de produse alimentare.

Astfel, un restaurant din Baia de Fier a fost amendat cu 10.000 de lei, în urma controalelor Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. Inspectorii au găsit la fața locului alimente depozitate necorespunzător, dar și o lipsă a monitorizării temperaturilor de depozitare a produselor alimentare.

O altă sancțiune, însă ceva mai mică a primit-o patronul unui restaurant din Târgu-Jiu, în acest caz fiind aplicată o amendă de 1200 de lei pentru că alimentele preparate erau depozitate în același spațiu cu cele nepreparate. De asemenea, inspectorii au aplicat în urma controalelor și amenzi de 1500 de lei unor transportatori de produse alimentare care nu foloseau mașini autorizate în acest sens.

Reprezentanții DSVSA Gorj anunță controale ample pe toată perioada sezonului estival la unitățile de alimentație publică din județ pentru depistarea celor care nu respectă condițiile igienico-sanitare.

 

Redactor: Loredana Măruţă



Cititi tot articolul