Am fost numit  politic la clubul de fotbal Pandurii


Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a ajuns la situaţia grea prin care trece acum prin numirile politice făcute la nivelul conducerii echipei de către membrii Adunării Generale a Asociaţilor. Mult timp aceste numiri nu au fost recunoscute ca fiind politice, dar acum fostul preşedinte Mihai Prunariu recunoaşte că a fost numit pe criterii politice la echipa de fotbal.

Mihai Prunariu a fost doar pentru un an preşedinte al clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, în perioada 2014 – 2015, fiind forţat să demisioneze atunci când partidul a considerat că îi aduce  deservicii. „În anul 2014 eram preşedinte la clubul de fotbal Pandurii, eram în Liga  1 şi au fost anumite discuţii vis-a-vis de mine că aduc deservicii partidului. Şi atunci am zis ok, dacă  consideraţi că aduc deservicii plec şi am făcut  un pas în spate. M-am dus la  club, mi-am depus demisia şi am plecat. Nu mai fac o analiză că a fost bine  sau nu a fost bine că am  plecat, dar întreb: unde e Pandurii acum?  Dar eu mi-am asumat atunci, pentru că  într-un fel sau altul, cei care m-au rugat să vin acolo erau de la conducerea partidului. Eu eram dincolo la Pandurii, la clubul  MTS, şi ei m-au numit politic la echipa de fotbal Pandurii,  pentru că erau acolo domnul Cârciumaru, domnul Călinoiu şi domnul Ciurel, care făceau parte din AGA. Şi în momentul  în care mi-au spus „Ne aduci prejudicii partidului” am spus gata şi am plecat pentru că trebuie să existe şi o asumare”, a explicat Prunariu la Gorj Tv, acesta fiind în perioada respectivă vicepreşedinte la PSD, iar ceilalţi trei membrii AGA, Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu şi Laurenţiu Ciurel fiind cu toţii în conducerea PSD Gorj.  

Fostul preşedinte al clubului de fotbal, chiar în perioada pentru care cei de la  Pandurii au acum de primit  bani de la membri asociaţi, a explicat pe larg cum se semnau acele documente fictive prin care membrii asociaţi se angajau să plătească anumite sume doar pe hârtie, pentru ca echipa să ia licenţa.

Prunariu a precizat că asociaţii ştiau că acei bani nu se vor da la Pandurii şi i se spunea că vor da doar cât vor putea: „Ştiu despre acele înţelegeri, am trecut şi eu prin această problemă şi pot să spun cum se proceda. Ştiu despre ce este vorba exact la Pandurii. Ca să  se încropească un buget, ca să ia licenţa echipa, mulţi dintre asociaţi, Artego, Primăria, Consiliul Judeţean sau CEO discutau astfel, câţi bani trebuie ca să se ia licenţa? Şi s-au dat hârtiile respective. „Daţi hârtiile astea că nu o să le folosesc niciodată împotriva voastră, dar am nevoie”, le spuneam. Era mai bine să nu se dea hârtiile şi să nu ia echipa licenţa? Oamenii aceia au spus aşa, dăm hârtie pentru cât ai nevoie, dar noi îţi dăm de fapt cât putem noi, că mai ai bani din drepturi de televizare, din vânzări de jucători, din bilete şi aşa mai departe. Ştiu înţelegerile care se făceau pentru că un an am fost şi eu preşedinte la clubul de fotbal”.

Pe baza acelor documente semnate de asociaţii clubului, şi recunoscute public chiar de mai mulţi dintre cei care au semnat, Pandurii Târgu Jiu a câştigat în instanţă sumele de bani pe care acum clubul încearcă să îi ia de la aceste entităţi prin executare silită. Cu toate acestea o parte dintre membrii asociaţi vor să plătească câteva miliarde de lei vechi, pentru a duce procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deşi nu au putut prezenta documente din care să reiese că nu au de plată sumele respective nici la Tribunalul Gorj şi nici la Curtea de Apel Craiova.



Cititi tot articolul