ACTIVITATEA CEO, AFECTATĂ DE INVESTIȚIILE CFR


Ministrul Transporturilor, tras la răspundere de senatorul Florin Cârciumaru pe teme importante pentru Complexul Energetic Oltenia. Parlamentarul de Gorj îi cere lui Răzvan Cuc să ia măsuri pentru ca lucrările anunțate de CFR în zona Motru Strehaia să nu afecteze transportul de lignit efectuat de companie.

Senatorul PSD Gorj Florin Cârciumaru  trage un semnal de alarmă cu privire la  lucrările care se vor efectua pe ruta de cale ferată ce face legătura între Gorj și Mehedinți.

Am depus o interpelare la Ministerul Transporturilor în speranța că activitatea CE Oltenia nu va avea de suferit în urma investițiilor CFR anunțate pe ruta Motru-Strehaia. L-am informat pe domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, despre faptul că transportul lignitului pe ruta feroviară Motru- Ișalnița pentru alimentarea Termocentralei Ișalnița, din județul Dolj, va fi grav afectat, dacă responsabilii din Ministerul Transporturilor nu vor găsi variante alternative și vor închide circulația. Înțelegem cât este de necesară investiția CFR, în scopul reparației celor două poduri, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu această lună, însă nici CE Oltenia nu-și poate reduce activitatea datorită contractelor de furnizare lignit aflate în derulare. I-am solicitat domnului ministru să găsească soluții cât mai rapid, în vederea evitării blocajului la CE Oltenia, întrucât administrația companiei dorește realizarea unei variante anterioare, ocolitoare, care să nu afecteze activitatea producătorului de energie pe bază de cărbune”, se arată în interpelarea trimisă de Florin Cârciumaru

Articolul ACTIVITATEA CEO, AFECTATĂ DE INVESTIȚIILE CFR apare prima dată în Tele 3.Cititi tot articolul