Transalpina, redeschisă circulației rutiere


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Transalpina a fost redeschisă, luni, circulației rutiere, chiar dacă în vârful muntelui vremea nu era prielnică pentru plimbări în aer liber.

O comisie condusă de prefectul Ciprian Florescu a mers până la granița cu județul Vâlcea și a analizat la fața locului situația din teren. Vremea rea l-a făcut inițial pe prefect să nu își dea prea repede acceptul pentru reluarea traficului.

Unul dintre reprezentanții cabanierilor din Rânca, Gabriel Roșca, i-a transmis însă reprezentantului guvernului în teritoriu că numeroși turiști se interesează de data la care se reia circulația pentru a veni pe Transalpina. Chiar în acele momente o coloană din zece motocicliști cehi a trecut pe lângă reprezentanții autorităților, iar asta l-a făcut pe prefect să fie de acord cu reluarea traficului.

Prefectul Ciprian Florescu s-a consultat cu șefii de la Poliția Rutieră, Jandarmerie, Drumurile Naționale și Salvamont și toți l-au asigurat că traficul se poate redeschide pe cea mai înaltă șosea din țară. Reprezentantul guvernului în teritoriu și-a dat în cele din urmă acceptul și, astfel, circulația a fost reluată, dar în anumite condiții.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, a precizat că accesul autocarelor cu turiști este în continuare interzis. Mașinile cu masă mai mare de 7,5 tone nu pot merge pe Transalpina din cauza curbelor și a pantelor periculoase.

Primii turiști care au așteptat la baza muntelui redeschiderea circulației în mod oficial pe anul acesta au fost din Arad. S-au bucurat nespus când au aflat că pot să vadă Transalpina, unii dintre ei fiind aici pentru prima dată.





Cititi tot articolul