Miruță: USR, medie de 6,9% în localitățile FĂRĂ organizații


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

USR are o medie de 6,9% în Gorj în localitățile în care NU are organizații, a calculat Radu Miruță, analizând, în ultimele zile, rezultatele alegerilor europarlamentare. Scorul este unul fără precedent. Chiar și primarii se miră să vadă că Alianța USR-PLUS a prins la electorat, deși, în unele comune, nici măcar nu are reprezentanți.  Aninoasa este comuna în  care USR a luat cel mai mare scor din Gorj, 17,39%, urmată de Bărbătești și Bălești.

La Aninoasa, peste 17% dintre votanți au pus ștampila pe USR-Plus. Primarul Ilie Petroi crede că oamenii care au avut această opțiune la vot au fost supărați pe PSD.

Petroi mai comentează că, în campania de la europarlamentare, „s-a mers pe ideea de sânge, de pușcărie”, de aceea USR  a prins la o parte din electorat.

La Bărbătești, peste 16 procente a obținut USR.  Primarul PSD Adrian Mangu crede că au fost aduși oameni care să voteze cu acest partid pe listele suplimentare.

Și la Logrești, adepții lui Barna și Cioloș au luat scor bun, aproape 13%. Primarul PSD Ion Băluță nu-și explică rezultatele, le pune pe seama Facebookului și a diasporei.

La Bălești, USR a depășit 13%. Primarul liberal Mădălin Ungureanu este surprins de rezultat, mai ales că nu știe să existe organizație în comună.

Radu Miruță a analizat rezultatele obținute de USR-PLUS în Gorj și a observat că și pe localitățile în care n-a reușit să construiască organizații, media este de 6,9%.

”Primarii să se gândească cu teamă ce se va întâmpla când USR va face organizații!” avertizează președintele Uniunii Salvați România Gorj.

După scorul cu două cifre obținut la Gorj, de 11,27%, Radu Miruță se gândește la 2020. Spune că are o responsabilitate și mai mare pe umeri  dar se va ține de planul inițial: acela de a construi organizații și de a aduce oameni care se încadrează în criteriile de integritate ale partidului.






Cititi tot articolul