Case și drumuri inundate în București și Ilfov, luni dimineață, după o ploaie torențială (FOTO & VIDEO)

inundatii-Militari-Residence-main




Mai multe case și drumuri din Capitală și județul Ilfov au fost inundate, în această dimineață, după o ploaie torențială. Cititorii Libertatea au trimis imagini din comuna Cornetu și orașele Pantelimon și Bragadiru, în care se observă cum circulația rutieră a fost îngreunată în aceste zone, iar locuitorii s-au trezit cu apa în curți. Dar imaginea zilei vine din Ansamblul rezidențial „Militari Residence”, acolo unde oamenii s-au cățărat pe un gard pentru a scăpa uscați dintr-o situație critică.

Fotografia a fost postată pe Facebook de C. Verescu, un locuitor al acestui complex imobiliar. Pentru a fi și mai convingător, acesta a și filmat inundațiile care au afectat străzile dintre dintre blocuri și căile de acces spre oraș.

Cititorii Libertatea ne-au trimis mesaje și imagini, prin care deplâng și arată situațiile în care se află după ploaia torențială din această dimineață.
„Locuiesc pe strada Migdalilor din orașul Pantelimon, unde – în urma ploilor din ultima vreme – în curte și pe stradă s-a strâns o cantitate mare de apă. S-au făcut solicitări la Primărie, ca să trimită o mașină pentru a trage apa, dar nu s-a intervenit în niciun fel”, ne-a transmis unul dintre cititori.

„Locuiesc în cartierul Independenței, din orașul Bragadiru, județul Ilfov. Stau aici de trei ani, dar lucrurile sunt mult mai vechi. Noi nu ne putem racorda la canalizare, pentru că nu este recepționată lucrarea, ca să nu mai spun de focarul de infecție care este”, a scris un alt cititor, care a trimis și o filmare, în care se poate observa cum un canal refulează, în timp ce străzile sunt acoperite de ape.

La fel s-a întâmplat și cu mai multe case din București. De altfel, Capitala se află sub cod galben de ploi abundente, până la ora 12.00, dar meteorologii avertizează că vremea va rămâne instabilă aici și în următoarele patru zile.
Cod portocaliu de inundații pe râuri din șase județe
Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din șase județe, pe râuri din județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați, până luni la ora 15.00. Pe alte râuri sunt în vigoare până la ora 24.00 avertizări cod portocaliu de inundații, scrie Mediafax.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice Crasna și Bârlad.

De asemenea, până luni la ora 24.00 este cod portocaliu pe râuri din Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, și Caraş-Severin.

Astăzi, s-a constituit un comandament de urgență la Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) după avertizările de ploi și inundații.

FOTO principal: Facebook.com/catalin.verescu

Citește și:

Prognoza meteo de luni, 3 iunie. Vreme caldă, dar instabilă, cu averse, vijelii şi căderi de grindină

 

Post-ul Case și drumuri inundate în București și Ilfov, luni dimineață, după o ploaie torențială (FOTO & VIDEO) apare prima dată în Libertatea.ro.



Cititi tot articolul