Sezonul de drumeții la munte a început, în ciuda vremii capricioase. Traseele turistice sunt pregătite


Turiștii sunt sfătuiți să ia legătura cu salvamontiștii, dacă au de gând să plece în drumeții montane în această perioadă. În prealabil trebuie consultate și prognozele meteo, întrucât vremea la munte se schimbă rapid și temperaturile ridicate pot fi înlocuite imediat cu ploi reci și cu temperaturi scăzute. Se poate ajunge chiar la hipotermie în lipsa echipamentului adecvat. Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, a declarat că deja au sosit foarte mulți turiști amatori de escaladă. Aceștia preferă Valea Galbenului și Valea Sohodolului, respectiv traseele de tiroliană. Salvamontiștii au aplicat un program în premieră din acest an. Se lucrează în două schimburi în fiecare zi. De asemenea,  sâmbăta și duminica se lucrează în ture permanente pentru a se putea interveni în caz de nevoie, în zona montană. Mobilizarea este în bazele din Târgu Jiu, Rânca și Baia de Fier. Sunt deja două-trei intervenții pe săptămână, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare pentru salvamontiști.

Vox 1 Sabin Cornoiu

Sabin Cornoiu a precizat că turiștii nu își aleg tot timpul perioada potrivită pentru parcurgerea unui traseu. În ultima perioadă au loc schimbări bruște ale vremii și turiștii pot fi surprinși nepregătiți în zona montană. Șeful Salvamont Gorj face apel la iubitorii muntelui să apeleze la specialiștii din subordinea sa, în orice situație, întrucât chiar și o informație potrivită poate salva vieți în zona montană.

Vox 2 Sabin Cornoiu

Județul Gorj le oferă amatorilor de escaladă trasee extrem de spectaculoase. Numărul celor care vin din țară și din străinătate să viziteze munții Gorjului este în creștere în ultimii ani.



Cititi tot articolul