Ion Iordache: ALDE Gorj, cea mai eficientă organizație din țară. Avem TRIPLU față de media națională


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Conducerea ALDE Gorj a cerut, miercuri, la București, demiterea miniștrilor Energiei, Anton Anton și de Externe, Teodor Meleșcanu. Organizația lui Ion Iordache a fost cea mai eficientă din țară, la europarlamentarele de duminica trecuta, dar ce folos câtă vreme partidul lui Tăriceanu n-a depășit pragul electoral la nivel național. Dezamăgiți sunt și cei doi importanți primari din Gorj care au ajutat ALDE, Ion Ciocea și Sorin Bucurescu. Cel din urmă speră să nu fie dat afară din PSD.

ALDE Gorj a fost cea mai eficientă filială a partidului din țară, la alegerile europarlamentare, reușind să obțină triplul mediei naționale. Președintele Ion Iordache zice c-a fost dublat numărul de voturi, în Gorj, față de ultimele alegeri.

În ședința de miercuri de la București, conducerea ALDE Gorj a cerut demiterea miniștrilor de la Externe și Energie. Ion Iordache crede că partidul a  avut de suferit și de pe urma asocierii cu PSD.

La Gorj, ALDE a fost pe locul 3 la europarlamentare, cu 11,3%.  Ion Iordache zice c-a fost votată echipa, nu partidul.

Ion Ciocea a ajutat ALDE la Bustuchin, așa cum i-a promis lui Ion Iordache, obținând în jurul a 30%. Tot cam atât a scos și PSD, grație celor 10 consilieri locali.

Și la Slivilești, ALDE a scos un scor foarte bun, spre 40 de procente, în vreme ce PSD a avut cam la jumătate. Primarul Sorin Slivilescu nu credea că ALDE va fi sub  pragul electoral, la nivel național.

Slivilescu își asumă faptul că l-a ajutat pe Ion Iordache la alegerile europarlamentare. După cele întâmplate, edilul spune că pe viitor va fi mai atent și va aduce voturi numai pentru PSD, asta dacă nu va fi dat afară din partid.






Cititi tot articolul