Firma lui Bălțoi din Slatina, Grup Primacons SRL, a lucrat cu un an și jumătate în urmă la reabilitarea unui drum care leagă comuna Licurici de Berlești. Lucrarea a fost afectată de alunecările de teren recente, dar, și mai grav, falia desprinsă din drumul aflat deasupra fântânii coboară până la izvorul cu apă miraculoasă din Licurici, captat din bunăvoința cetățenilor. Fântâna are apă foarte bună și numeroși cetățeni din zonă și chiar de la Târgu-Jiu, Craiova vin să ia apă de la aceasta. Unii, potrivit localnicilor, s-ar fi vindecat de boli de rinichi, astfel că sunt numeroși cei care cred în calitățile curative ale acestui izvor. Din păcate însă, fântâna este la un pas de a fi îngropată de malul de pământ care alunecă îngrijorător către aceasta, în timp ce autoritățile par dezinteresate de acest aspect.
Izvorul de la Hîrșcani ar fi fost captat în jurul anului 1960 de familia Vintilă din comuna Licurici. Cetățenii au păstrat fântâna și au reabilitat locul, punând numeroase icoane la aceasta, cu atât mai mult cu cât apa este deosebit de bună, rece și cu proprietăți curative. Unii cetățeni susțin că ar fi analizat apa, iar de la laborator li s-a spus că apa e curată nu are nitriți și este potabilă. Au fost cetățeni care au spus că apa consumată de la această fântână i-a fi scăpat de pietrele de la rinichi. Cert este că, fântâna are consumatori și nu doar din localitate, ci și din afara ei.
,,Se stă cu orele la fântână pentru a lua apă, în anumite zile, deoarece vin numeroși cetățeni din alte localități la acest izvor. S-a dus zvonul că apa e bună, iar petroliștii au spus asta mai departe”, a declarat unul dintre locanici.
Din păcate, acesta este supărat că pământul fuge continuu pe lângă fântână și aceasta este în pericol de a fi astupată de malul care fuge în vale, rupând totul în calea sa.
,,Autoritățile s-au interesat la un moment dat, dar nu fac nimic pentru a opri valul de pământ care amenință fântâna. Duminică un cetățean a scos cu o lopată pământul ajuns în fața fântânii pentru a putea să ia un bidon de apă. Păcat că nu se dorește salvarea acestui izvor și a fântânii”, a completat cetățeanul.
ANAMARIA STOICA