Trei olimpici susțin că au fost umiliți la o festivitate de premiere în Gorj. Li s-a cerut să plece din sală, pe motiv că „nu se află pe liste”!

Trei olimpici susțin că au fost umiliți la o festivitate de premiere în Gorj. Li s-a cerut să plece din sală, pe motiv că „nu se află pe liste”!




Trei luptători legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Târgu-Jiu, medaliaţi cu aur, argint şi bronz la un campionat de lupte libere, spun că au fost „umiliţi” la o festivitate de premiere a olimpicilor. Cei trei au fost nevoiţi să plece din sală, după ce au fost anunţaţi că nu se află pe liste.

Cei trei luptători legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Târgu-Jiu au fost medaliaţi cu aur, argint şi bronz, în aprilie, la finala Campionatului Naţional Şcolar de lupte libere, desfăşurată la Sfântu Gheorghe.

Premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite, în anul şcolar 2018-2019, la olimpiadele şi concursurile naţionale, a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Pentru a participa la festivitate, cei trei luptători s-au învoi de la ore, însă au stat la festivitate doar câteva minute, pentru că au fost rugaţi să plece. Motivul: nu se aflau pe liste.
Primarul a dat vina pe o eroare de comunicare
Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a fost vorba despre o eroare de comunicare, deoarece nu există cadru legal ca Palatul Copiilor şi Clubul Şcolar Sportiv să fie premiaţi de Primărie.

„Liceele şi colegiile din Târgu-Jiu funcţionează pe o anumită lege, iar cluburile sportive şi palatele copiilor funcţionează după o altă lege, ele sunt în momentul de faţă în directa coordonare a ministerului de resort, a Ministerului Educaţiei. Nu i-am exceptat pentru că nu au rezultate deosebite sportive, sunt rezultate excepţionale pe care le obţin aceşti copii, însă trebuie să primim o clarificare, să ne spună dacă pe legea pe care funcţionează ei putem să facem aceste premieri. Inspectoratul şcolar, prin inspectorul de specialitate, am înţeles, i-a invitat”, a spus Romanescu, pentru Mediafax.
Tatăl unuia dintre olimpici: „Au plecat plângând”
Tatăl olimpicului Radu Istratie, medaliat cu bronz, cere explicaţii pentru situaţia creată.

„Este o bătaie de joc. Confuzie este când anunţi astăzi şi te duci în zece minute, într-o oră sau în trei. Înainte cu o zi feliciţi directorii şcolilor copiilor, «felicitări pentru copiii pe care îi aveţi, pentru elevi», inclusiv pe directorul de la Ţicleni, care este directorul copilului meu la şcoală, l-a felicitat. Ne-am dus la Târgu-Jiu, au băgat copiii în spate, deci după ce am dat mâna cu domnul Romanescu, am dat toţi mâna, copiii în spate, la premiere”, a declarat părintele, pentru Mediafax.

Acesta susține că elevii au fost scoși afară „ca pe niște gunoaie” și că aceștia au plecat din sală plângând.

„Fiul meu este elev la Liceul Tehnologic Ţicleni. Au plecat plângând toţi. Nici nu s-au dus la antrenamente în ziua aceea. (…) Nu e vorba de bani. Mai sunt şi luaţi la mişto. Şi-au dat seama că au greşit şi i-au chemat înapoi, după ce i-au dat afară, să le dea o gentuţă. Copilul meu face naveta, se duce la antrenamente”, a mai spus Florentin Istrate.
Reacția ISJ Gorj
Iniţial, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au spus că regretă situaţia creată şi vor face verificări în acest caz.

„Vom analiza cu atenţie situaţia, lista oficială ştampilată şi semnată pe care am înaintat-o Primăriei Târgu-Jiu. Vom analiza şi informaţia conform căreia elevii au fost invitaţi acolo de către domnul inspector şcolar. Este regretabil şi ne pare rău, regretăm că au fost invitaţi acolo şi nu s-au regăsit printre cei care au urcat pe scenă, dar suntem convinşi că putem remedia aceste lucruri.

În ceea ce priveşte premierea de la primărie, o bună parte dintre elevii premiaţi şi la alte competiţii vor fi premiaţi şi înainte de Crăciun, într-o altă festivitate. Va urma o nouă premiere şi sigur putem remedia situaţia. Este regretabil şi ne cerem scuze pentru incidentul creat”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, pentru mediafax.

Ulterior, aceasta a revenit asupra declaraţiei: „Am vorbit cu domnul inspector general adjunct. Unităţile conexe, Palatul Copiilor şi Clubul Şcolar Sportiv, care se află în subordinea Consiliului Judeţean, nu pot fi premiate, nu există cadru legal să fie premiaţi de Primăria Târgu-Jiu. Prin urmare, ei nu se află pe aceste liste ale premianţilor.

Pe de altă parte, elevii respectivi nu au fost informaţi, invitaţi să fie acolo, de către inspectorul şcolar sau de către conducerea instituţiei sau de către primărie. Se pare că au venit acolo la sugestia unui cadru didactic din Clubul Şcolar Sportiv. Acestea sunt informaţiile pe care le avem noi”, a mai declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Foto: Arhivă / Hepta

Citește și:

Forbes: Un român este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Povestea lui Sebastian Dobrincu, tânărul care le calcă pe urme lui Zuckerberg și Elon Musk

Post-ul Trei olimpici susțin că au fost umiliți la o festivitate de premiere în Gorj. Li s-a cerut să plece din sală, pe motiv că „nu se află pe liste”! apare prima dată în Libertatea.ro.



Cititi tot articolul