Mii de participanţi la Festivalul „Urcatul oilor la munte“ de la Novaci. La eveniment a paricipat și premierul Viorica Dăncilă, care a fost primită, însă cu huiduieli


Mii de cetăţeni au participat ieri la Festivalul „Urcatul oilor la munte“ de la Novaci, ajuns la cea de-a 52-a ediţie. Atât locuitori din zona submontană, cât şi turişti din alte judeţe au fost prezenţi în oraşul Novaci, unde au fost programate manifestările din cadrul unui festival de tradiţie în judeţul Gorj şi în ţară. Potrivit organizatorilor, au participat 14  ansambluri folclorice din câteva județe unde se mai menţin tradiţiile şi obiceiurile păstoritului. Din judeţul Gorj au fost prezente la Novaci ansambluri populare din Târgu Jiu, Polovragi, Baia de Fier şi Crasna.

Programul a debutat de la ora 10.00 cu parada portului şi jocului popular ciobănesc, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Novaci. Au defilat membrii ansamblurilor invitate şi au dansat în faţa spectatorilor strânşi la manifestări. După paradă, alaiul s-a deplasat în Dumbrava de la Hirişeşti, unde a fost prezentat un program folcloric. Principalul spectacol a fost susţinut de artiştii Ansamblului „Doina Gorjului“ din Târgu Jiu. În Dumbravă au venit şi câteva sute de comercianţi cu produse alimentare şi nealimentare şi echipamente de divertisment.

Evenimentul a fost însă politizat anul acesta de premierul Viorica Dăncilă, dar și de alți miniștri din cabinetul acesteia. Viorica Dăncilă a fost prezentă ieri la Novaci, alături de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi ministrul Pădurilor şi Apelor, Ioan Deneş, în zonă aflându-se și forţe impresionante de jandarmi.
Cea mai mare parte dintre cei prezenţi la manifestări nu au văzut-o însă pe Viorica Dăncilă, premierul nefiind la prezidiu şi neţinând niciun discurs, din cauză că a fost huiduită de cetățeni.



Cititi tot articolul