Iordache(ALDE): Incompetența, reaua-intenție și intervenția politică au generat PIERDEREA de la CE Oltenia


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pierdere URIAȘĂ, de aproape 1,2 miliarde de lei, la Complexul Energetic Oltenia pe anul 2018? Sunt date lansate în spațiul public de fostul manager Laurențiu Ciurel care-l miră pe senatorul PSD Scarlat Iriza dar care i-ar frământa pe sindicaliștii din cadrul companiei, conform spuselor lui Constantin Crețan. Situația financiară a CE Oltenia ar urma să fie discutată în ședința AGA din 27 mai. Apoi, ar urma să fie făcute publice datele privind pierderile. Ion Iordache, liderul ALDE Gorj, partid care conduce Ministerul Energiei, spune că de vină ar fi incompetența echipei manageriale a CEO și PSD care ar fi făcut angajări politice, 200 numai în ultima perioadă.

La aproape 1,2 miliarde de RON s-ar ridica pierderea CE Oltenia pe 2018, conform fostului manager Laurențiu Ciurel. Liderul sindical Constantin Crețan nu o neagă, spune că există frământare pe această temă în rândul sindicatelor.

Crețan afirmă că pierderea este generată atât de certificatele de carbon cât și de deciziile luate în trecut de conducere, de a cumpăra centrala de la Brăila și de a înstrăina Cariera Berbești.

Constantin Crețan pune tunurile pe guvernanți și pentru salariile mici din cadrul CEO, față de alți producători de energie.

Ion Răuț, fost director în cadrul CE Oltenia, nu crede că certificatele ci ”managementul dezastruos din 2017 și 2018” au generat pierderea uriașă.

Răuț este de părere că CEO nu va reuși, până în luna octombrie, să achiziționeze vreun certificate de carbon pe 2019.

Ion Iordache, președinte ALDE Gorj, are informații că pierderea anunțată de Laurențiu Ciurel ar fi reală. Spune că ar fi generată de ”incompetență și de angajările politice făcute de PSD”.

Senatorul Scarlat Iriza pare surprins de pierderea despre care se vorbește.

”1,2 miliarde este foarte mult într-un an de zile! Asta ne duce spre alte zări!” comentează parlamentarul PSD.

Iriza neagă că PSD ar fi făcut 200 de angajări politice în CEO, în ultima vreme, așa cum acuză Iordache.






Cititi tot articolul