Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Deputat: Nu sunt bani de salarii. Urmează concedieri la stat! Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a intrat în posesia unor documente care arată că nu sunt bani de salarii pe trimestrul IV şi că vor urma concedieri în sistemul bugetar. „Propaganda «avem bani de salarii şi pensii» este dărâmată de o adresă transmisă de Ministerul de Finanţe ordonatorilor de credite. Până acum, suplimentau cheltuielile cu salariile cu bani de la investiţii, dar cum în 2019 nu sunt bani nici de investiţii, trebuie să recurgă la tăieri! Guvernul, prin Ministerul de Finanţe, obligă ordonatorii de credite să concedieze oameni, ori să îi trimită în concediu fără plată! Ba mai mult, cine nu se subordonează este sancţionat, pe persoană fizică, cu amendă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei! Atât de mare este disperarea”, susţine parlamentarul gorjean. Vîlceanu a mai spus că a început concedierea asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi şi va continua cu funcţionarii.

Oprea, Năstase și Iordănescu și-au dat întâlnire la Coloana Infinitului. Conducerea UNPR alături de staff-ul de campanie pentru alegerile europarlamentare va fi prezentă, astăzi, la Târgu-Jiu. Liderii de la centru și-au dat întâlnire cu cei de la Gorj la Coloana Infinitului, la ora 16.30. După întâlnirea din parc, Gabriel Oprea, președintele fondator al UNPR, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, candidați la europarlamentare, vor participa la o ședință a Biroului Politic Județean al UNPR Gorj, la Muzeul Județean.

Pandurul: Cuc a promis că rezolvă în câteva zile. Au trecut săptămâni și… NIMIC. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit de două ori în această primăvară la Târgu Jiu. De fiecare dată a promis că vor fi reluate lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, abandonate de câțiva ani, susținând că în câteva zile documentele pentru licitație vor fi urcate pe portalul licitațiilor publice. Au trecut câteva săptămâni și nu s-a întâmplat nimic. Lucrările la centura de ocolire a municipiului au început acum cinci ani, dar de trei ani nu mai este nimeni în șantier. Dacă inițial lucrarea a fost licitată 155 de milioane de lei, acum, după ce s-a realizat în proporție de 40%, ar mai costa încă… 200 de milioane de lei, estimează guvernanții.

Acțiuni de la CEO, scoase la vânzare. Deputat: Nu știu dacă ar ajuta. Guvernul vrea să scoată la vânzare un pachet de 15% acțiunile Complexului Energetic Oltenia. Vestea nu este una care să surprindă oficialii companiei pentru că demersurile au fost anunțate încă din 2012. Deputatul Mihai Weber susține că banii obținuți pe aceste acțiuni ar putea merge spre investiții în carierele și termocentralele companiei energetice. „Guvernul are în vedere iniţierea unei oferte publice primare pentru vânzarea unui pachet de 10% acţiuni nou emise la SPEEH Hidroelectrica S.A., respectiv 15% acţiuni nou emise la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., prin majorare de capital social”, se menţionează în Programului de convergenţă 2019-2022 făcut public de Executiv.

Gorj Domino: Romanescu, două eșecuri, în trei zile! Tribunalul Gorj i-a suspendat raportul prin care evaluase, cu „nesatisfăcător”, activitatea directoarei economice, Narcisa Cristea. Și șefa de la Urbanism l-a învins pe primar. Magistrații Tribunalului Gorj i-au dat câștig de cauză, joi, 9 mai a.c., directorului economic al Primăriei Târgu-Jiu, Narcisa Cristea, în procesul în care aceasta l-a dat în judecată pe Marcel Romanescu, după ce, primarul, i-a acordat calificativul “nesatisfăcător”, în urma evaluării activității din 2018. Este a doua victorie, în instanță, împotriva rapoartelor de evaluare ale primarului Romanescu, după ce, la începutul acestei săptămâni și Ermina Pasăre, șefa Serviciului Urbanism a reușit suspendarea executării raportului de evaluare a performanțelor profesionale individuale, până la pronunțarea unei soluții de către instanța de fond.





Cititi tot articolul