Consiliul Local Târgu Jiu riscă să rămână cu mai puţini consilieri


Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu riscă să funcţioneze cu un număr mai mic de aleşi. După cum se cunoaşte, în urma decesului consilierului liberal Rodica Ghimişi, postul a rămas neocupat. De asemenea, consilierul local PSD, Cristian Toader Pasti, şi-a anunţat demisia din Consiliul Local.

Un alt consilier care are mandatul sub semnul întrebării este Eduard Lădaru. Acesta ar putea să fie exclus din partid şi urmează să se stabilească dacă va mai putea ocupa sau nu funcţia. Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat, însă că nu este nimic oficial în ceea ce îi priveşte pe aleşii locali. În ceea ce privește excluderea consilierului municipal Eduard Lădaru din ALDE, organizaţia nu a comunicat deocamdată oficial luarea unei decizii. Oricum, Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu-Jiu susține că va fi nevoie de o hotărâre judecătorească pentru ca lucrurile să reintre în normal.

Vox 1 Aurel Popescu


Aurel Popescu afirmă că, de regulă,  excluderile din partide trebuie tratate cu reserve pentru că sunt foarte multe proceduri de îndeplinit. Consilierii locali pot depune contestaţii şi se poate ajunge şi în instanţa de judecată. Vicele din municipiu consideră că până la finalul anului nu se va întâmpla nimic spectaculos în legătură cu numărul aleşilor locali.

Vox 2 Aurel Popescu

În ceea ce îl priveşte pe consilierul municipal social-democrat, Cristian Toader Pasti, vicele Aurel Popescu spune că nu există informaţii precise în privinţa demisiei acestuia din Consiliul Local. Nu se ştie dacă demisia a fost înregistrată sau dacă va fi retrasă.

Vox 3 Aurel Popescu

 

 

 

 



Cititi tot articolul