Ludovic Orban, interesat de Cariera Roșia. Vîlceanu: A pus problema în BPN


Problema Carierei Roșia, pusă în discuție de Ludovic Orban, joi, în ședința Biroului Politic Național al PNL în care a fost prezentată lista miniștrilor și programul de guvernare. ”A pus problema legată de autorizația de mediu de la Roșia și cum poate România trece iarna. Vom găsi soluții” spune deputatul Dan Vîlceanu, vicepreședinte național al partidului. Liberalii îl propun, pentru postul de ministru al Economiei, pe Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți. Acesta va avea în mâini și soarta Complexului Energetic Oltenia, după comasarea ministerelor Economiei și Energiei.

Paul
Constantinescu, liderul sindical de la Cariera Husnicioara, crede că este un
lucru bun că un oltean ajunge ministru al Economiei și va lua decizii
referitoare la minerit și energie.  

Constantinescu
este dezamăgit, la final de guvernare PSD-ALDE, în ceea ce privește modul în
care s-a lucrat în privința Complexului Energetic Oltenia.  

Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, l-a cunoscut pe Virgil Popescu la Comisia de Industrii a Camerei Deputaților. Consideră că nominalizarea mehedințeanului poate fi un avantaj pentru compania de la Târgu-Jiu.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, este sceptic că noul guvern Orban va veni cu măsuri favorabile energiei pe cărbune.

Constantin Mitrescu speră ca noul ministru să aprobe o schemă de ajutor, pentru ca CE Oltenia să-și poată achiziționa certificatele de carbon. Altfel, afirmă din nou, CEO va deveni istorie.

Dan
Vîlceanu, liderul PNL Gorj, spune că Ludovic Orban a ridicat problema Carierei
Roșia în BPN-ul partidului de joi. Unitatea a rămas fără acord de mediu, în
urma unei decizii a instanței, deci nu se pot face exproprieri în vederea creării
de noi fronturi de lucru.

Situația CE Oltenia ar putea fi mai delicată decât a lăsat conducerea să se înțeleagă. Conform unor informații apărute în presă, în apărarea pe care și-a făcut-o la instanță, pentru a suspenda executarea conturilor de către Pandurii Târgu-Jiu, compania ar fi transmis că există risc de insolvență, dacă este virată suma de 1,4 milioane de euro către clubul de fotbal.

Deputatul
Dan Vîlceanu spune că nu știe dacă există risc de insolvență pentru că nu
cunoaște situația financiară reală a CEO.



Cititi tot articolul