Transalpina rămâne în continuare închisă, deşi a fost deszăpezită pe un sens Temperaturile rămân în continuare scăzute în zona de creastă


Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu menţine în continuare Transalpina închisă, cu toate că a fost deszăpezită pe un sens până în Pasul Urdele. Aici şoseaua atinge cel mai înalt punct. Este vorba de cota 2.145 de metri. În creastă se află şi cantitatea cea mai mare de zăpadă. Aceasta este însă îngheţată şi atinge pe alocuri şi 3 – 4 metri.

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că nu se aştepta ca stratul de zăpadă să fie atât de înalt şi nici temperaturile atât de scăzute pentru perioada în care ne aflăm.

Vântul puternic a determinat oprirea temporară a lucrărilor, acestea urmând a fi reluate doar când vremea permite. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu spune că oricum turiştii nu vor urca în această perioadă pe Transalpina, mai ales că vremea este nefavorabilă. Şoseaua va fi redeschisă, când vor fi îndeplinite condiţiile de siguranţă în trafic.

Vox 1 Ion Tudor

Deși zăpada de pe şosea este îndepărtată cu ajutorul utilajelor, de pe versanţi poate ajunge pe drum alta, în cantităţi şi mai mari. Astfel, pot fi puşi în pericol participanţii la deszăpezire şi cei care urcă pe Transalpina.  De asemenea, în zona de creastă nu sunt nici parapeţi şi elemente de siguranţă, fapt care face ca zăpada să ajungă foarte repede pe şosea. În aceste condiții, schimbarea bruscă a vremii a dat peste cap planurile drumarilor, nefiind premise ca Transalpina să fie redeschisă mai devreme de sfârșitul acestei luni, după cum a afirmat Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu.

Vox 2 Ion Tudor

Anul trecut, circulația pe cea mai înaltă șosea din România a fost redeschisă la sfărșitul lunii mai.



Cititi tot articolul