Lovitură DURĂ pentru Gorj! Cariera Roşia, lăsată FĂRĂ acord de mediu! Weber: Sunt ŞOCAT!


Lovitură DURĂ pentru județul Gorj! Cea mai mare carieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Roșia, a rămas fără acord de mediu. Senatorul Iriza dă vina pe USR, acuză aceeași ”mână criminală” care s-a aflat și-n spatele stopării investițiilor de pe Defileul Jiului. Liderul sindical Constantin Crețan acuză nepăsarea unor șefi din CEO care nu au urmărit mersul unor documente.  ”Nu știu amănuntele, sunt șocat! Nu știu ce se întâmplă!”, a reacționat deputatul Mihai Weber, într-o conferință de presă.

Decizie ȘOC a Curții de Apel București! Instanța a anulat, joi, la cererea Asociației Bankwatch România, acordul de mediu al Carierei Roșia, cea mai mare a Complexului Energetic Oltenia. Decizia este definitivă, după ce, în primă fază, procesul fusese câștigat de compania minieră.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a discutat cu conducerea carierei care aștepta motivarea instanței, pentru a vedea ce mai poate fi făcut.

Liderul
sindical Constantin Crețan dă vina pe nepăsarea unor șefi din cadrul CE Oltenia
pentru pierderea avizului de mediu al Carierei Roșia.

Crețan spune că, dacă Roșia se va închide, jumătate din capacitatea de producție a Termocentralei Rovinari va fi pusă în pericol.

Sindicalistul de la Lupoaia, Nicu Bunoaica, vede în decizia privind Cariera Roșia, punerea în aplicare a unui plan de lichidare a mineritului.

Senatorul PSD Scarlat Iriza dă vina pe USR pentru cele întâmplate în instanță, în privința Carierei Roșia. Zice că toți parlamentarii acestui partid “sunt infiltrați” la diferite organizații de mediu.

Iriza
crede că există riscul ca Roșia să pățească precum hidrocentralele de pe Jiu,
finalizate în proporție de peste 90% dar lăsate de izbeliște.

Radu
Miruță zice că USR nu are nicio legătură cu Bankwatch România și că deciziile
instanței nu se comentează.

Mihai
Weber a fost luat prin surprindere de ziariști, cu întrebarea despre Cariera
Roșia. Deputatul a fost șocat să afle că unitatea a rămas fără acord de mediu.

Viorel Caragea crede că de vină pentru pierderea acordului de mediu al Carierei Roșia este ”incompetența crasă a celor care se ocupă de sistemul energetic național”.



Cititi tot articolul