Revista presei locale

Revista presei locale


Gorjeanul: Primari nemulțumiți după rectificare. „E de râsul lumii”. Rectificarea bugetară, ultimul „cadou” de la Guvernul Dăncilă, nu îi mulţumeşte pe primarii din Gorj. Unii nu mai au bani nici de salarii, iar fondurile primite sunt infime pentru nevoile curente. „E de râsul lumii. Sunt extrem de puțini bani, nici nu mă așteptam”, s-a plâns primarul din Padeș. Situația este dificilă și la Motru, unde sunt probleme cu plata salariilor funcționarilor primăriei. „Am primit cam 20% din necesar”, a spus primarul Gigel Jianu. Sunt însă și 17 primării care nu au văzut niciun leu. Este și cazul Primăriei Bengești-Ciocadia. „Nu am primit niciun leu, nu știu care a fost motivul. Mi s-a spus că este o greșeală și că se va rezolva situația. Sper să se întâmple asta, pentru că de luna viitoare nu o să pot să dau salariile. Noi am cerut 220.00 de lei, dar nu am primit niciun leu. Nu e posibil așa ceva”, a declarat primarul Victor Geogia.

Gorj Domino: Se demolează o grădiniță sub nasul Inspectoratului Școlar Gorj! Avizele LIPSESC. Autoritățile locale din comuna Albeni au început demolarea unei grădinițe din localitate, în intenția de a se construi un nou corp de clădire pe locul unde există locația veche. Investiția a fost scoasă pe SEAP, încă din iunie, autoritatea publică punând la bătaie peste 970.000 de lei, obținuți pe PNDL. Firma care a început deja lucrările de demolare este din comuna vecină, Prigoria,  dara  început să presteze fără avizele IȘJ, ale Ministerului Educației, Consiliului Local Albeni ori al Consiliului de Administrație a unității de învățământ.

Impact în Gorj: Singurul asistent specializat în bronhoscopii de la Spitalul Județean a plecat. Nu se știe când se vor mai efectua bronhoscopii la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, cu toate că există aparatura necesară, care, în prezent, nu este folosită. Medicul șef al Compartimentului de Pneumologie, Elena Vlad, spune că nu s-a făcut nimic pentru ca problemele depistate de Corpul de control al Ministrului Sănătății să fie remediate. Mai mult decât atât, singurul asistent medical specializat a plecat din cadrul unității. „Cabinetul medical se confruntă cu o deficit medical extrem. Singurul medic care a fost expus și și-a făcut competența pe banii proprii și pentru care am încercat să obțin acel spor salarial s-a mutat. Nu mai lucrează în Pneumologice. Calificarea asistenților va trebui luată de la capăt. Eu sunt singurul medic pneumolog și nu știu cât aș putea să fac față la necesitățile Spitalului Județean“, a declarat Vlad.

Pandurul: Ambulanțierul care a lovit un biciclist, în stare de șoc după decesul victimei. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele ambulanțierului din Novaci care a accidentat mortal marți noaptea un biciclist. Salariatul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj este încă în stare de șoc, mai ales că tânărul care a murit în tragicul accident era și el tot din orașul Novaci. Ambulanța care l-a lovit pe bărbatul în vârstă de 30 de ani, ce se afla pe bicicletă, se întorcea din misiune. Ambulanțierul a fost cel care i-a acordat primul ajutor victimei sale, apoi a sunat la 112 și a cerut ajutor. O altă salvare a ajuns la fața locului și l-a preluat pe tânărul grav rănit, care a decedat la scurt timp, pe patul de spital.

Acționarii
CEO amână decizii, în lipsa unui ministru la Energie. Acționarii Complexului
Energetic Oltenia nu au mai luat măsurile legale ca urmare a raportului
Corpului de Control al Ministrului Energiei din 19 septembrie 2018, a
raportului Corpului de Control al Primului Ministru din 11 iunie 2019 şi a
Raportului Auditorului Independent. Motivul este acela că ședința AGA din 14
octombrie nu s-a mai ținut. Raportul Corpului de Control al premierului Dăncilă
a constatat, printre altele, că managerul Sorin Boza a fost selectat cu
încălcarea legii, că mai mulți lideri sindicali sunt încadrați pe salarii mari
ca inspectori sociali, fiind semnalate și alte probleme. Corpul de control al
ministrului Energiei a fost ceva mai aplicat și a făcut referire la unele
decizii care ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu zeci de milioane
de euro. În urma celor două rapoarte, Consiliul de Supraveghere a fost demis,
fiind așteptată și revocarea Directoratului, care nu s-a mai produs. Noii
supraveghetori au fost numiți pentru patru luni, mandate care expiră la finalul
acestei luni.



Cititi tot articolul