Liderii FNME, după REDUCEREA vârstei de pensionare: E prima dată după 20 de ani!


Liderii Federației Naționale Mine Energie au ținut o conferință de presă, după ce, marți, în Camera Deputaților a fost votat proiectul de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Dumitru Pârvulescu, Nelu Roșca, Constantin Mitrescu și Nicolae Bădița au vrut să sublinieze faptul că legea a pornit de ei, deputatul PNL Dan Vîlceanu a fost din nou pus la zid pentru amendamentele făcute și s-a promis că va fi realizat un nou proiect de lege și pentru angajații Termocentralelor Turceni, Craiova și Ișalnița, care nu sunt încadrați în grupa a doua de muncă.

„De 20 de ani nu s-a făcut nimic pentru salariații care muncesc în condiții deosebite de muncă! Este prima dată când se face ceva!” a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.

Nelu Roșca, liderul de la Cariera Roșiuța, l-a acuzat, din nou, pe deputatul PNL, Dan Vîlceanu, că a golit de conținut proiectul de reducere a vârstei de pensionare prin modificările făcute în Comisia de Muncă din Camera Deputaților, menținând discriminarea între angajații CE Oltenia.

Roșca
l-a criticat pe Vîlceanu și pentru faptul că a dorit eliminarea articolului 55 din
lege, ce prevedea reducerea vârstei de pensionare cu 4 luni pe an, la un stagiu
de cotizare de 30 de ani. Deputatul a intervenit pentru un stagiu de 35 de ani.

Nelu Roșca a anunțat și că liderii sindicali și parlamentarii din Dolj ar vrea să vină cu o nouă inițiativă legislativă de reducere a vârstei de pensionare și pentru restul salariaților CE Oltenia.

La Termocentrala Rovinari, mare parte din angajați va beneficia de pe urma proiectului de reducere a vârstei de pensionare. Liderul sindical Constantin Mitrescu a povestit cum a reușit să obțină grupa a doua pentru salariații unității. 



Cititi tot articolul