ANRE a modificat licența CE Oltenia


Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de miercuri a Comitetului de reglementare, solicitarea Complexului Energetic Oltenia de modificare a licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care acesta o deţine.
„Comitetul de reglementare al ANRE a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea societăţii Complexul Energetic Oltenia de modificare a Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine. Modificarea licenţei este necesară având în vedere că blocurile G1 şi G2 din CET Brăila, care aparţin Sucursalei Electrocentralei Chişcani şi care au o putere electrică instalată de 227 MW, respectiv de 210 MW şi o putere termică instalată de 58 MW fiecare, au fost declarate în stare de indisponibilitate de lungă durată”, anunță ANRE.
Mai mult, ANRE reaminteşte faptul că efectuează o analiză a capacităţilor de producere existente în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, pentru o evaluare cât mai corectă a capacităţilor de producere a energiei electrice. Puterea instalată din România ar fi de circa 24.000 MW, însă aproximativ 8.000 MW ar lipsi, deși sunt trecuți în licențe.
I.IRINOIU



Cititi tot articolul