Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Când va ajunge ministrul Sănătății din nou la spitalul din Târgu-Jiu. Sorina Pintea a declarat, ieri, într-un interviu acordat unui post național de televiziune că va reveni la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu pe data de 13 mai. „Am anunțat că o să mă întorc și o să ajunge pe data de 13 mai la spitalul din Târgu-Jiu, să constat ceea ce s-a făcut, în urma problemelor pe care le-am constatat acolo“, a precizat ministrul. Sorina Pintea, care a dezvăluit că are rude la Peștișani, pentru că soțul ei este originar din această comună, a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu la sfârșitul lunii aprilie, declarând ulterior că problemele găsite sunt dintre cele mai grave.

Pandurul: Salariat al UM Sadu, mușcat de viperă. La serviciu! Un bărbat de 47 de ani, salariat al Uzinei Mecanice (UM) Sadu, a fost mușcat de o viperă luni dimineață, în timp ce se afla la serviciu. Incidentul a avut loc în momentul în care operatorul de la Secția Pirotehnie a vrut să intre într-o clădire a unității. Bărbatul a fost transportat de urgență la spitalul din Târgu-Jiu unde i-a fost administrat vaccinul antiviperin. Va rămâne în spital pentru câteva zile, a declarat directorul UM Sadu, Constantin Tănăsoiu.

Salariații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor primi miercuri tichetele de 1100 de lei, pe care ar fi trebuit să le primească de 1 mai. Compania a întârziat achiziționarea acestora. Astăzi vor fi cumpărate, urmând ca apoi să fie distribuite celor peste 13 mii de salariați. Cel puțin acestea au fost asigurările pe care le-au primit sindicaliști din partea oficialilor companiei.

Gorjeanul: O nouă promisiune! Drum important, reabilitat în 3 ani. Drumul naţional 66A, care leagă judeţul Gorj (Cerna Sat) de Hunedoara (Câmpu lui Neag), ar putea fi modernizat în trei ani, dacă noile promisiuni vor fi duse la îndeplinire. Reabilitarea acestui tronson de drum a fost subiect de discuţii şi „o prioritate” în timpul campaniilor electorale, dar investiţia care ar putea revitaliza turismul din zonă a fost mereu abandonată. Acum, Guvernul anunţă că proiectul de execuţie al DN 66A va fi scos la licitaţie până la sfârşitul lunii mai. Construcţia Drumului Naţional 66 A a fost anunţată din 1997 ca o alternativă pentru revigorarea zonei, grav afectată de disponibilizările din sectorul minier. Proiectul a demarat pe vremea în care Traian Băsescu era ministru al Transporturilor, după ce drumul forestier care traversa rezervaţiile naţionale Retezat şi Valea Cernei a fost ridicat la rangul de drum naţional. După două decenii de la începerea lucrărilor s-a reuşit realizarea a circa 20 de kilometri din şosea. Restul de 19 kilometri,  până la Izvoarele Cernei, nu a mai fost asfaltat.

Gorj Domino: Ospăț în timpul programului, la Primăria Bumbești-Pițic! Meniul zilei: tocan de oaie cu mămăliguță. Gorj Domino dezvăluie că primarul comunei Bumbești-Pițic, Michy Nioață, împreună cu câțiva angajați ai instituției, servesc, zilnic, masa într-o încăpere a primăriei transformată într-o așa zisă cantină. Preparatele culinare sunt pregătite pe pirostrii, chiar în spatele sediului primăriei, de jurista instituției, funcționara de la asistență socială și femeia de serviciu, iar meniul e stabilit, de regulă, după pofta primarului. Tocan de oaie pregătit la ceaun a fost meniul de luni, atunci când un cetățean a surprins ospățul în toi. Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, nu a răspuns la telefon pentru a oferi un punct de vedere cu privire la situația de la Primăria Bumbești-Pițic, în schimb, primarul Nioață a reacționat, pe o rețea de socializare, și a precizat că el a gătit tocanul și l-a adus la pauza de masă, numai că l-a trădat ceaunul de pe pirostriile din spatele primăriei.





Cititi tot articolul