Primarul comunei gorjene Glogova este acum şi şofer pe microbuzul şcolar. Gheorghe Alpredi a ajuns să-şi împartă timpul cu copiii şi cu funcţionarii din primărie, după ce unul dintre cei doi şoferi care transportau şcolarii şi-a rupt un picior şi a intrat în concediu medical. Primarul face acum echipă cu celălalt conducător auto şi are grijă să ajungă toţi copiii din comună la şcoală, în siguranţă. Totul, fără să primească un leu în plus.
Cel puţin cinci curse pe zi face primarul Gheorghe Alpredi. În total, stă la volanul microbuzului şcolar câte trei ore şi parcurge chiar şi 100 de kilometri. Având toate documentele necesare şi experienţă, primarul n-a mai stat pe gânduri când a aflat că rămâne fără un şofer. “Unul dintre conducătorii auto a suferit un accident casnic. A alunecat într-o groapă şi şi-a rupt un ligament la piciorul drept, acum purtând o orteză, nefiind apt pentru a conduce autovehicului. Din 14 ar trebui să vină la serviciu. Sperăm să-i dea doctorii un verdict pozitiv. Mă trezesc acum în jurul orei 6 şi încerc să pun lucrurile la punct. Dimineaţa, aducem cadrele didactice de la Motru, după aceea copiii, în două ture. La prânz, e un program mai amplu pentru că se termină orele la 12, primara şi grădiniţa, apoi gimnaziul la orele 13 şi 14. Sunt deja trei ture cu copiii. Eu am deja o relaţie extraordinară cu copiii. Ei se bucură, deşi îl aşteaptă pe conducătorul auto pentru că eu sunt mai preventiv nefiind obişnuit ca ei să se manifeste prin microbuz mai gălăgioşi şi păstrez o oarecare disciplină”, a spus primarul Gheorghe Alpredi.
După ce aduce copiii la şcoală, primarul îşi continuă munca la primărie. Şi la unitatea de învăţământ vine des, pentru că verifică modul în care se lucrează la reabilitarea clădirii. „A fost o situaţie neprevăzută. Nu puteam să punem pe oricine să conducă microbuzul cu copiii. Trebuie competenţe, atestat şi disponibilitate pentru că este un program aglomerat. Copiii, când m-au văzut, erau îngrijoraţi unde este şoferul. Au întrebat de el. El a şi venit aici. Merge într-un cadru şi nu poate conduce. Fiind la şcoală, supraveghez şi lucrările care se desfăşoară începând cu vacanţa, din 15 iunie. Este un proiect prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 1,5 milioane de lei. Şcoala va fi gata în noiembrie”, a mai declarat edilul.
„Mami, m-a dus primarul la şcoală!”
Copiii sunt bucuroşi că-i aduce la şcoală primarul. Nici nu e prima dată când Gheorghe Alpredi îl suplineşte pe şofer. „Din fericire, nu am rămas să nu putem acoperi transportul elevilor. S-a întâmplat un incident nefericit cu un şofer, care este angajat al primăriei, şi domnul primar a avut grijă să nu sufere copiii pentru că pune pe primul loc copiii. Nu e prima dată când îl suplineşte. Dacă avem concursuri în weekend sau după-amiază, dânsul se oferă mereu şi i-a transportat pe copii în condiţii foarte bune şi în siguranţă”, a spus Vergina Mogoşan, directorul şcolii.
Părinţii copiilor se bucură că nu sunt puşi în situaţia să vină pe jos la şcoală. „Am auzit de accident, că domnul şofer şi-a rupt piciorul. Noi suntem mulţumiţi că s-a găsit soluţia aceasta şi nu merge copilul pe jos, că sunt cam şapte kilometri până la şcoală”, a spus mama unui copil.
„Fiul meu mi-a spus chiar din prima zi: Mami, ne-a dus domnul primar la şcoală astăzi. Ne bucurăm că a preluat dumnealui iniţiativa, că era greu să meargă pe jos, iar celălalt microbuz nu făcea faţă şi riscau să ajungă mai târziu la şcoală sau să plece mult mai devreme de acasă ca să poată acoperi toată comuna cu un singur microbuz”, a spus părintele unui alt elev.