Revista presei locale

Revista presei locale


Pandurul: Primarul din comuna Bustuchin a renunțat la proiectul de hotărâre prin care cerea consiliului local încetarea mandatului viceprimarului Gheorghe Stoenescu. Ion Ciocea a fost ales primar din partea PSD, dar partidul vrea să îl lase fără mandat după ce a candidat ca independent, în 2016, la Senat. PSD va propune în 2020 candidatura lui Stoenescu, pe care Ciocea ar fi vrut să îl scoată din primărie din cauză că “face prea multă politică”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost sâmbătă în Gorj, într-o vizită care nu a fost anunțată de autoritățile locale. “Dimineața în piața centrală din Târgu Jiu, iar apoi în satul Cojani, din județul Gorj, la un dialog cu inginerul Valeriu Petrică despre plantația de catină ecologică, cu rezultate de producție foarte bune în acest an”, a comunicat Petre Daea pe pagina de socializare. Plantația de cătină de la Cojani a fost înființată de afaceristul Ilie Potecaru, în 2015.

Gorj Domino: SURSE: Organizația municipală a PSD nu-l acceptă pe Florescu candidat la fotoliul de primar al Târgu-Jiului. Senatorul Florin Cârciumaru a confirmat, într-o emisiune la un post local de televiziune, ceea ce Gorj Domino a anunțat în urmă cu două luni: Ciprian Florescu, la acea dată prefect al județului Gorj, în prezent secretar de stat în MAI, este pe primul loc în sondajul comandat de organizația județeană a PSD pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu. Deși președintele social-democraților, Mihai Weber, a precizat, în mai multe rânduri, în ultimele săptămâni, că Ciprian Florescu va fi candidatul partidului, liderii organizației municipale Târgu-Jiu refuză să accepte această variantă, mai ales că n-au fost consultați, și speră ca, într-un final, opțiunea partidului să fie Adrian Tudor, susțin surse din partid.

Gorjeanul: Salarii întârziate la Motru. Cei aproape 130 de salariați ai Direcției Publice Motru nu și-au primit salariile. Lefurile ar fi trebuit achitate încă de pe 15 septembrie. „Direcția Publică nu și-a primit salariile. Data de salariu este 15. Oamenii au primit promisiuni că vor lua pe 20, apoi pe 25 septembrie. Abia s-a semnat pentru ele, rămâne să vedem dacă vor intra banii luni după-amiază sau marți”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega acuzând că vina pentru această situație aparține exclusiv Primăriei Motru.

Impact în Gorj: Toaletă în centrul Municipiului Târgu-Jiu. Preot: ”Nu e normal să se facă pelerinaj de mers la toaletă, la Prefectura Gorj”. Preoții Bisericii Sfinții Voievozi din Municipiul Târgu-Jiu doresc să concesioneze terenul de lângă biserica- monument istoric. Motivul este acela de a construi lângă lăcașul de cult o anexă subterană. Investiția se ridică la circa un milion de euro și prevede și construirea unei toalete care va deservi enoriașii. Părintele paroh susține că este vorba despre un serviciu ce va fi disponibil doar la cererea credincioșilor.

Mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia se află, lunar, în concedii medicale. Afirmația îi aparține lui Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Jilț Sud. Angajații apelează la această metodă pentru că nu își pot lua concediile de odihnă din cauza lipsei de personal. „Oamenii au cerut concedii de odihnă, dar nu li s-au putut da, pentru că unitățile trebuie să funcționeze, așa că foarte mulți au apelat la concedii medicale. În fiecare lună sunt mii de solicitări. Oamenii apelează la concedii medicale, dar rămân și cu cele de odihnă pe care trebuie să le ia și nu există o rezolvare“, a declarat sindicalistul Popescu.



Cititi tot articolul