Revista presei locale

Revista presei locale


Gorj Domino: Ovidiu Ilie ține în șah ITM Gorj! Din motive personale, inspectorul șef adjunct a întors spatele instituției publice până în 2020. O instituție din Gorj va funcționa, până în primele luni ale anului 2020, fără unul dintre șefi. Liviu Ovidiu Ilie, inspector șef adjunct în domeniul securității și sănătății în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, va sta departe de instituția din a cărei conducere face parte doar scriptic, încă șase luni de zile, după ce, recent, și-a prelungit perioada de suspendare din funcție cu încă 180 de zile. Surse neoficiale susțin că, de la începutul anului și până în prezent, Ilie nu a călcat deloc pragul ITM Gorj, suspendându-se, periodic, din funcție din motive personale.

Ciocea
a inițiat proiect de hotărâre pentru destituirea viceprimarului PSD de
Bustuchin! Edilul se bazează pe trădarea consilierilor social-democrați, citim
din același cotidian. Ion Ciocea, primarul de Bustuchin, propune pentru ședința
consiliului local din 27 septembrie un proiect pentru eliberarea din funcție a
viceprimarului PSD din localitate, Gheorghe Stoenescu. Acesta este lider al PSD
Bustuchin și în cazul în care instanța ar decide că Ion Ciocea pierde mandatul,
vicele ar urma la cârma localității. Procesul lui Ciocea cu PSD se află pe
rolul Curții de Apel Craiova.

Gorjeanul: Un condamnat pentru viol în țară și furt calificat în Italia predă sport și instruire practică la un liceu din Gorj. Dezvăluire șoc făcută. Elvis Emilian Trușcă, cu două condamnări penale la activ, este profesor încă din 2013 la Liceul Tehnologic Țicleni, fiind acceptat în școală la plata cu ora chiar de vărul său primar care este directorul unității de învățământ. Dascălul a ajuns, de fapt, să predea sport și instruire practică, chiar în anul în care era condamnat de tribunalul din Verona pentru furt calificat, infracțiune comisă în anul 2009. Trușcă  a fost prins în flagrant când fura dintr-un magazin italian diverse produse. Directorul liceului nu i-a cerut însă rubedeniei și un certificat de integritate comportamentală, unde s-ar fi văzut tot trecutul infracțional al vărului său.

Pandurul: Strâng semnături pentru proteste în carierele miniere. Președintele Sindicatului “Renașterea” de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu, a anunțat că a început strângerea de semnături în vederea organizării unor proteste. În primă fază va fi pichetată Prefectura Gorj, acolo unde sunt cabinetele parlamentarilor. La acțiunea de strângere de semnături participă deocamdată Sindicatul “Renașterea” și Sindicatul Liber al Salariaților din Complexul Energetic Oltenia. Ion Popescu a spus că principalul motiv al decizie de a organiza proteste este tergiversarea adoptării legii care ar permite pensionarea mai devreme a salariaților din cariere și termocentrale care lucrează în condiții deosebite de muncă.

Direcția
Publică Motru, datorii-gârlă. Decizie executorie! Firma de salubritate a Consiliului Local Motru este
„înecată” în datorii. Direcția Publică Motru SA are de achitat aproape 100.000
de lei doar pentru serviciile de furnizare a apei potabile și canalizare. Societatea
a fost acționată în instanță de către Aparegio Gorj și a fost obligată să-și
achite restanțele. Direcția
Publică Motru a fost înființată, prin hotărâre de consiliu local, în anul 2010.
Consiliul Local Motru deține 99% din acțiuni. Firma se ocupă de curățenia din
oraș și administrează parcările, piața centrală, adăpostul de câini și
Complexul de Agrement din Motru.

Impact în Gorj: Societatea din Târgu-Cărbunești a omului de afaceri Irinel Columbeanu, datorii de 600.000 de lei la bugetul local. Societatea, care producea materiale de construcții, este în procedura falimentului. Suma datorată se ridică la suma de aproximativ 600.000 de lei. Pe aceeași platformă industrială din Târgu-Cărbunești se mai află o firmă, fosta fabrică de cărămidă, care se află și ea tot în lichidare. Primarul localității Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, a declarat că ar putea să asfalteze doi kilometri de drum dacă va încasa restanțele de la cele două societăți.



Cititi tot articolul