Revista presei locale

Revista presei locale


Pandurul: Dă jandarmii în judecată după ce a fost împușcat din greșeală. Tânărul care s-a ales cu un glonț în cap ce provenea de la poligonul de trageri din Târgu-Cărbunești vrea să ceară daune în instanță. El are în plan să dea jandarmii în judecată și speră să primească despăgubiri pentru trauma suferită. A fost lovit de un glonț în cap, deși se afla la 2,5 kilometri distanță de poligonul unde se antrenau peste 100 de jandarmi. Din fericire, a scăpat cu viață și, în câteva zile, va fi externat din spitalul de la Craiova. Constantin Vochițoiu avut ghinionul de a se afla în raza de acțiune a unui pistol-mitralieră folosit de jandarmii ce se antrenau la poligonul de la Târgu-Cărbunești.

Începe
judecata în dosarul șpăgii pentru tomate. Veste nu tocmai plăcută pentru fostul șef al Direcției
Agricole Gorj. Tribunalul Gorj a decis, ieri, să respingă cererile și
excepțiile formulate de Dan Tănăsescu și să dispună începerea judecății în
acest dosar. În același timp, Tribunalul Gorj a menținut măsura preventivă a
controlului judiciar pe cauțiune dispusă față de Tănăsescu. Ambele sentințe pot
fi contestate. Tănăsescu ocupă acum o funcție de execuție în cadrul Direcției
Agricole și nu are voie să se ocupe de programele care implică acordarea de
subvenții agricole.

Gorj Domino: ȘOCANT! A murit în curtea spitalului, după ce două zile la rând medicii de la două unități medicale au trimis-o acasă spunându-i că nu are nimic. Sincopele din sistemul medical din Gorj sunt tot mai frecvente, iar din cauza disfuncționalității acestui sistem oamenii mor cu zile. Luiza Voica, o femeie din Roșia de Amaradia, care abia împlinise 55 de ani, a decedat marți, 17 septembrie a.c., în jurul orelor 20:00, chiar în curtea Spitalului de Urgență Tg-Cărbunești. Rudele femeii spun că aceasta a acuzat o stare de rău încă de sâmbătă când cineva din familie a adus-o la spitalul din Cărbunești însă medicii au trimis-o acasă și i-au spus că nu are nimic. Duminică dimineața, starea de sănătate nu se schimbase, așa că cei din familie au decis să o aducă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, însă ”diagnosticul” a fost același: Nu aveți nimic! În cursul zilei de luni, Luiza Voica a ajuns, iarăși, la Spitalul Târgu Cărbunești și a fost internată în secția de Neurologie, spre surprinderea celor din familie care s-au întrebat de ce nu a fost internată la Cardiologie, având în vedere afecțiunile mai vechi ale acesteia. Marți, după amiază, cei din familie au vizitat-o la spital, iar în jurul orelor 18:00, când aceștia au plecat acasă, femeia părea că se simte bine, a doua zi urmând să fie supusă unui examen medical mai amănunțit. Peste numai două ore însă, cei din familie au fost sunați și li s-a comunicat că femeia a decedat. Plecase să-i cumpere ceva unei bătrâne, colegă cu ea de salon, iar în curtea spitalului i s-a făcut rău, a căzut din picioare și a murit.

Gorjeanul: Belgher va mătura prin Târgu-Jiu. Ca să nu fie pus la munca de jos de edilii din Alimpești, pe care i-a criticat constant în ultimii ani, consilierul local Arthur Leonida Belgher a cerut instanței de judecată să i se permită să presteze muncă în folosul comunității la Târgu-Jiu. Asta după ce a fost găsit vinovat într-un dosar penal în care a fost acuzat că a condus fără permis, lucru pe care el îl neagă și acum. În sentința de condamnare, instanța a dispus ca inculpatul să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității în localitatea pe raza căreia își are domiciliul, respectiv la Alimpești. Acum consilierul local a mers, din nou, la instanță și a cerut ca pedeapsa dispusă împotriva sa să o execute la Târgu Jiu, lucru care a și fost acceptat.

Impact în Gorj: Spațiile din cadrul Stadionului Municipal, închiriate la bucată de Primăria Târgu-Jiu. Conducerea Primăriei anunțase, inițial, că vor fi oferite toate spațiile unei singure societăți, în urma unei licitații urmând să le administreze, dar s-a renunțat la această idee. Primarul Marcel Romanescu a spus că cele mai căutate de către agenții economici sunt spațiile comerciale dinspre Bulevardul Constantin Brâncuși, care au o suprafață de până la 1.000 de metri pătrați: „Toate spațiile comerciale pretabile pentru astfel de activități vor fi scoase la licitație pe bucăți. Vorbim de spațiile comerciale din față, care au până în 1.000 de metri pătrați, ca să putem atrage firme care să dea și o altă imagine municipiului Târgu-Jiu“, a declarat edilul.



Cititi tot articolul