Acasă GorjExclusiv ”Dacă nu facem investiții la CEO, regiunea se scufundă” – Gorj Exclusiv

”Dacă nu facem investiții la CEO, regiunea se scufundă” – Gorj Exclusiv


de LM 0


”Dacă nu facem investiții la Complexul Energetic Oltenia și continuăm cu firmele căpușă și de casă ale PSD, regiunea se scufundă” a declarat, marți, la Târgu-Jiu, Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale.

Barna și-a început turneul prin țară, într-un autobuz inscripționat cu numele și chipul său. Marți, a purtat discuții cu minerii de la Motru, ulterior a făcut baie de mulțime în Piața Centrală din Târgu-Jiu. Liderul USR a ținut declarațiile de presă la cortul alianței din centrul Târgu-Jiului. În mod evident, n-a putut rata subiectul Complexul Energetic Oltenia. Barna a comentat că soluția pentru CEO este retehnologizarea prin trecerea grupurilor termocentralelor pe gaze și eliminarea firmelor căpușă care “secătuiesc” compania.

Dan Barna i-a criticat pe guvernanții care, deși vorbesc de scheme de sprijin pentru CEO în vederea achiziționării certificatelor de carbon, până acum nu au venit cu soluții reale pentru compania de la Târgu-Jiu. Liderul USR a mai spus că susține reducerea vârstei de pensionare în minerit.

Referindu-se la resursele Gorjului, Dan Barna a criticat autoritățile pentru indiferența față de zăcământul de grafit de la Baia de Fier. Candidatului USR la prezidențiale nu-i place nici faptul că autoritățile de la București n-au reușit să introducă ansamblul brâncușian de la Târgu-Jiu în patrimoniul mondial UNESCO.



Cititi tot articolul