Revista presei locale


Gorj Domino: Val de revoltă în rândul motrenilor la adresa doctorilor Efrim și Catană, cei care au diagnosticat-o pe Ana Maria Răduț cu „atac de panică”! Femeia decedată, fosta subalternă a lui Dian Popescu. Ana Maria Răduț, pacienta din Motru decedată la un spital din Craiova după ce medicii de la ea din localitate au diagnosticat-o cu ,,atac de panică”, era foarte cunoscută în oraș. Vestea cumplită a morții femeii de 38 de ani a îngrozit și revoltat, în ultimele ore, cetățenii municipiului Motru, care au criticat acid calitatea profesională a doctorilor din spitalul din localitate, pe mâna cărora a încăput bolnava. Ana Maria Răduț a lucrat la un birou notarial din municipiu, și anterior la cabinetul parlamentar al senatorului Dian Popescu, deschis în oraș, fiind fiica unui cunoscut inginer al Carierei Roșiuța, în prezent pensionar.

Salariați ai Muzeului Județean Gorj, obligați să restituie banii plătiți de instituție pentru excursia în Grecia! Camera de Conturi Gorj a sesizat la ultima verificare făcută la Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu, în perioada mai-iulie, că doi salariați au făcut pe turiștii în Grecia, pe banii instituției de cultură. De fapt, patru angajați au plecat în peninsula elenă, la un târg de turism, cu scopul să „promoveze cultura și tradițiile din Oltenia”. Conform legii, din delegația muzeului nu puteau face parte decât două persoane, nu patru pentru care însă instituția a suportat toate cheltuielile, inclusiv diurna. Prejudiciul a fost de 4391 de lei, bani pe care doi dintre „turiști” trebuie să-i restituie muzeului.

Gorjeanul: Angajați ai UM Sadu, protest la Guvern. Peste 100 de salariați din industria Apărării au protestat, miercuri, în fața Guvernului, acuzând Cabinetul Dăncilă că, în ciuda promisiunilor repetate, nu face nimic pentru a salva fabricile românești de armament. Printre altele, sindicaliștii cer mai multe comenzi de la stat pentru fabricile de armament, o politică de salarizare similară cu cea din construcții și IT, dar și o mai bună administrare a industriei românești de armament. Parlamentarul de Gorj Dan Vîlceanu a anunțat că a mers să discute cu angajații de la UM Sadu.

Pandurul: De ce a acceptat Cupă portofoliul de la Energie. Deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, a declarat că a acceptat propunerea premierului Viorica Dăncilă de a prelua Ministerul Energiei. „Am acceptat propunerea de a prelua portofoliul Energiei pentru a onora în continuare mandatul politic primit de la cetățeni în 2016, acela de a contribui la buna guvernare și la stabilitatea țării” a spus Cupă. Fostul parlamentar de Gorj a mai afirmat că domeniul energiei, vital pentru dezvoltarea economică şi socială a țării, are nevoie de stabilitate şi de investiţii inteligente. „Cred că pot contribui la atingerea acestor obiective“, a explicat Cupă.

Încă un vot în parlament împotriva pensionării mai devreme a minerilor. Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a avut, miercuri, pe ordinea de zi două proiecte de lege în baza cărora salariații care au condiții deosebite de muncă s-ar putea pensiona mai devreme decât în prezent. Ambele proiecte au primit aviz negativ, atât cel inițiat de Dan Vîlceanu de la PNL, cât și cel inițiat de parlamentarii PSD Gorj. Informația a fost făcută publică de deputatul liberal Dan Vîlceanu.

Impact în Gorj: Au început să vină despăgubirile pentru porcii uciși din cauza peste porcine africane. Cine sunt primii beneficiari. Despăgubirile pentru porcii uciși ca urmare a apariției focarelor de pestă porcină africană au început să sosească. Cinci familii din localitatea Crușeț au intrat în posesia banilor. Este vorba despre compensații acordate de stat în valoare de 10 lei/kilogramul de carne în viu pentru un porc adult și de 15 lei/kg pentru un porc tânăr. Despăgubirile vor continua să fie acordate în comuna Crușeț. ”Săptămâna viitoare vor fi acordate compensațiile pentru familiile din Târgu Jiu, unde au fost eutanasiați 44 de porci. Se va continua cu acordarea despăgubirilor la Runcu și Turcinești“, a anunțat Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj.



Cititi tot articolul