Ingrediente
•2 foi de pandişpan cu cacao
Pentru blatul cu nucă:
•5 ouă
•5 linguri de zahăr
•3 linguri de făină
•1 plic praf de copt
•4 linguri de nucă
Crema:
•2 plicuri budincă Dr.Oetker cu gris
•600 ml lapte
•5 linguri de zahăr
•200 g unt(margarină)
•vanilie
Mod de preparare
Se mixează bine albuşurile.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apoi se adaugă făina cu praful de copt.
Peste această compoziţie se pun albuşurile bătute spumă şi nuca şi se amestecă.
Se toarnă în tavă şi se coace aproximativ 40 minnute la 180 °C.
Se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe plic(folosind cantităţile menţionate mai sus).
200 gr unt se freacă cu 3 linguri de zahăr pudră şi esenţa de vanilie. După ce se răceşte budinca, se adaugă treptat în compoziţia de unt şi se amestecă.Se pun deoparte 2 linguri de cremă pentru glazură.
Se aşează 1 foie de pandişpan şi se unge cu 1/2 din cremă, peste care se pune blatul cu nucă, cealaltă jumătate de cremă, apoi cea de-a doua foaie de pandişpan, care se unge cu cele 2 linguri de cremă rămase. Deasupra se presară nucă şi bucăţele de ciocolată.
Poftă bună!