Gorj Domino: Lucrare făcută pe jumătate, plata integrală! Primarul Modrea, larg de mână pe bani publici. Edilul comunei Turcinești, Dumitru Modrea, a plătit 16.000 lei unui constructor, anul trecut, pentru demolarea și eliberarea unui teren, situat la intrarea în comună! Firma a demolat construcția, o baracă, dar a lăsat acolo platforma de beton, care, inclusiv astăzi se află pe același loc. Pentru lucrarea realizată pe jumătate, plata a fost făcută integral. Primarul a încercat să o finalizeze cu utilajul primăriei dar au aflat consilierii iar lucrarea a fost abandonată. Pe terenul respectiv, primarul s-a lăudat că va face un patinoar, apoi o grădiniță.
Gorjeanul: Pandurii așteaptă verdictul în procesul cu acționarii datornici. Procesul dintre clubul de fotbal reprezentativ al orașului și acționarii care nu și-au mai onorat contribuțiile financiare în ultimii ani este aproape de final. Curtea de Apel Craiova a lăsat, ieri, în pronunțare verdictul pe care trebuie să îl ia în acest dosar, procesul începând în 2017, la scurt timp după ce administratorul judiciar al clubului a cerut în instanță falimentul echipei de fotbal. Pandurii a câștigat anul trecut la Tribunalul Gorj dreptul de a primi circa 2 milioane de euro din partea Complexului Energetic Oltenia, Consiliului Județean, Consiliului Local Târgu-Jiu, Primăriei Târgu-Jiu și Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia.
Pandurul: Fabrică din Rovinari, inaugurată vineri. Primar: Vor lucra o mie de persoane. O nouă fabrică va fi inaugurată, la Rovinari, la finalul acestei săptămâni. Primarul Robert Filip a declarat că vor lucra aiai în jurul a o mie de persoane. În prezent, are 150 de salariați dar numărul aproape că se va dubla de luna viitoare. Investitorul caută să recruteze personal și din localitățile învecinate orașului Rovinari și le promite oamenilor inclusiv că le va asigura transport. “La prima fabrică, grupul Moveos a creat aproximativ 380 de locuri de muncă. La cea de-a doua fabrică lucrează 150 de oameni. Până la sfârșitul lunii octombrie, vor mai fi angajați încă 100. Pe 6 septembrie, inaugurăm fabrica unde vor lucra o mie de oameni. Vor asambla componente pentru centuri”, a anunțat primarul Robert Filip.
Filtre anti-pestă porcină la toate ieșirile din Gorj. Primăriile Țînțăreni, Polovragi, Bumbești-Jiu, Motru și Padeș trebuie să cumpere covoare asfaltice și materiale dezinfectante, pentru prevenirea răspândirii pestei porcine. Solicitarea vine de la Direcția Sanitar-Veterinară Gorj și se adresează acestor localități pentru că prin ele se asigură legătura cu alte județe, pe drumuri foarte circulate. În Gorj sunt 13 focare de pestă porcină și două suspiciuni, toate din ultimele săptămâni.
Impact în Gorj: Restaurare de cinci milioane de euro la Mănăstirea Tismana. Mănăstirea Tismana, cel mai vechi lăcaș de cult din Ţara Românească, se află în proces de restaurare. Finanțarea este asigurată de Compania Naţională de Investiţii, care a alocat o sumă de 24 milioane de lei pentru reabilitarea așezământului monahal. Primarul localităţii Tismana, Marian Slivilescu, a declarat că este cea mai importantă lucrare de restaurare din istoria mănăstirii. „Este vorba despre lucrări de reabilitare totală a bisericii a chiliilor şi a împrejmuirilor“, a spus edilul. Lucrarea constă nu doar în restaurarea completă a aşezământului monahal, ci şi în consolidarea elementelor de structură.