Când va fi inaugurat noul depozitul de cărbune de la CEO



Depozitul de cărbune de la Cariera Roşia va fi inaugurat vineri, 6 august. Acesta a fost mutat de lângă oraşul Rovinari, din cauză că polua locuinţele aflate în apropiere.

Investiţia a fost realizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), iar noul depozit dispune de toate dotările necesare pentru ca popularea să fie cât mai redusă.

„Dorindu-se eliminarea inconvenientelor create de funcţionarea vechiului depozit de cărbune Roşia, amplasat în zona limitrofă a oraşului Rovinari şi a localităţilor Fărcăşeşti şi Roşia de Jiu, care genera disconfort populaţiei din zonă în perioadele cu condiţii atmosferice nefavorabile, Complexul Energetic Oltenia a depus eforturi semnificative pentru mutarea depozitului pe un alt amplasament.

Pentru îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi a condiţiilor de viaţă ale comunităţii, investiția a inclus măsuri specifice de reţinere a dispersiei poluanţilor la sursă, relevante fiind instalaţia de pulverizare fină sub presiune a apei, montată pe conturul depozitului, precum şi panourile fonoabsorbante montate dinspre orașul Rovinari și comuna Fărcășești“, se arată într-un comunicat de presă al CEO.

Articolul Când va fi inaugurat noul depozitul de cărbune de la CEO apare prima dată în Impact In Gorj.





Cititi tot articolul